Kayseri'de fırıncılar isyanda – Kepenk kapatıyorlar!

Kayseri'de fırıncılar günden güne artan maliyetler karşısında neredeyse kepenk kapatma noktasına geldi. Her gün zamlanan ürünler karşısında ekmeğin zamlanmamasına tepki gösteren fırıncılar artık isyan etti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de fırıncılar isyanda – Kepenk kapatıyorlar!

Yüksek enflasyon, ekonomik kriz, döviz kurlarındaki hareketlilik derken fırıncılar da artık isyan etmeye başladı. Kayseri’de fırıncılık yapan esnaf günden güne artan maliyetler karşısında kepenk kapatacak dereceye geldiklerini belirtiyor.

Kayseri'de fırıncılar isyanda – Kepenk kapatıyorlar!

Kayseri’de hemen her gün zamlanan ürünler karşısında ekmek fiyatlarının standart fiyatında kalmasına tepki gösteriyor. Fırıncılar asgari ücret, un, yakacak, akaryakıt ve işçi giderlerinin arttığını ifade ederek ekmek fiyatlarının artırılması gerektiğini belirtiyor.

Birçok şehirde fırıncılar ekmeğe zam yaparken, bir yandan da valilikler ekmeğe zam gelmediğini açıklıyor. Tarım Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından un uygulaması sonlandırıldı. Böylece fırıncılar için un fiyatı 340 TL’den 570 TL’ye çıktı. Kayseri’de de fırıncılar asgari ücret, un, yakacak, akaryakıt ve işçi giderlerinin arttığını belirtiyor.

Fırıncılık işinin bittiğini söyleyen fırıncı esnafları 2002-2003 yılları arasında yönetmeliğin kaldırılmasıyla piyasaya çok sayıda fırıncı çıktığını söylüyor.

Kayseri’de fırıncılık yaparak kazanamadığını dile getiren fırıncı esnafları artık bıçağın kemiğe dayandığını kepenk kapatacak duruma geldiklerini söyleyerek duruma isyan ediyor.

Fırıncılar bir an evvel yetkililerin duruma el atması gerektiğini söyleyerek çağrıda bulunuyor.