Kayseri'de 1 Mayıs Kutlanacak mı ?

Dünya çapında, her yıl 1 Mayıs'ta kutlanan İşçi Ve Emekçiler Bayramı bu sene Kayseri'de kutlanacak mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayseri'de 1 Mayıs Kutlanacak mı ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her yıl, Tüm Dünya ile birlikte tüm Türkiye’de de kutlanan 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nın bu sene Kayseri’de kutlanıp kutlanmayacağı merak ediliyor. 

Geçtiğimiz senelerde KESK – Birleşik Kamu İş – CHP – EMEP – DİSK gibi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile Mimarsinan Parkı’nda coşkuyla kutlanan bayram bu sene de sivil toplum kuruluşları ve partilerin katılımıyla kitlesel bir şekilde kutlanılacak.

Kayseri'de 1 Mayıs Kutlanacak mı ?

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’na sayılı günler kala Kayseri Sivil Toplum Örgütleri ve siyasi partilerde hazırlıklarına başladı. Geniş katılımlı ve coşkulu bir kutlama planlanan bayramın her sene olduğu gibi bu sene de Mimarsinan Parkı’nda mı yoksa başka bir alanda mı kutlanacağı merakla beklenen sorular arasında yer alıyor. 

Geçen seneki kutlamalarda yapılan ‘Tek adam gidecek vurgusu’ ndan sonra bu sene meydanlarda neye atıfta bulunulacağı da merakla beklenenler arasında. 

Kayseri'de 1 Mayıs Kutlanacak mı ?

CHP İl Başkan Yardımcısı Niyazi Ünalmış, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’na ilişkin program detayının 22 Nisan Pazartesi akşamı belirlenmiş olacağını açıkladı. 

1 Mayıs İşçi Bayramı, Türkiye'de ilk kez 1923'te resmî olarak kutlandı. 2008 Nisan ayında, ‘Emek ve Dayanışma Günü’ olarak kutlanması kabul edildi. 22 Nisan 2009 tarihinde ise TBMM'de kabul edilen 5892[1] sayılı yasanın, 27 Nisan 2009'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi ile 1 Mayıs resmi tatil ilan edildi.