KAYSERİ AFETZEDE ÇİZELGESİNDE ORTADA

Kayseri'de son zamanlarda artan doğal afetler gündemdeki yerini korurken, Kayseri 'nin afetzede miktarını gösteren çizelgede orta düzeyde olduğu dikkatleri çekti.

KAYSERİ AFETZEDE ÇİZELGESİNDE ORTADA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) elde edilen son bilgilere göre Kayseri'nin, afetzede sayısında toplam 5 dereceli çizelgede 3'üncü sırada yani ortada olduğu görüldü.
 
KAYSERİ HER TÜRLÜ AFETZEDE MİKTARINDA ORTADA
 
Kayseri'nin AFAD verilerine göre 1950’li yıllardan itibaren derlenen verilere ışığındaki her türlü afet türünde bulunan afetzede sayısında 0'dan 39 bin 600 afetzedeye kadar olan toplam 5 düzey içeren afetzede çizelgesinde 2 bin 500'den 5 bine kadar afetzedeyi ifade eden orta düzeydeki toplam 18 ilin de yer aldığı düzeyde olduğu ortaya çıktı. 
 
KAYSERİ KAYA DÜŞMESİNDEKİ AFETZEDE MİKTARINDA İLK SIRADA
 
Kayseri’nin afet türler içerisinde kaya düşmesi afetinden etkilenen afetzede miktarında Türkiye’de ilk sırada olduğu dikkatleri çekiyor. Kayseri’yi ise Erzurum takip ediyor.
 
6 İL EN ÇOK AFETZEDEYE SAHİP DEPREM KENTİ
 
Türkiye’de her türlü afet türünde en fazla afetzede bulunduran toplam 6 il bulunduğu görüldü.  Bunların ise Kocaeli, Sakarya, Düzce, Erzurum, Bingöl ve Van gibi deprem illeri olduğu kayıtlara geçerken, Türkiye’de en fazla afetzede meydana getiren afetin deprem olduğu da belirlendi. HABER: KAAN AKBAŞ