Kayseri 15 Temmuz Haritası'nda Meydandaki Vatandaş Miktarı İle Anıldı

15 Temmuz Şehitlerini ve 15 Temmuz Destanı'nı konu edinen 'https://15temmuzsehitleri.com/tr' adlı web sitesinde il il Türkiye haritasında hain darbe girişimine dair bilgilerin verildiği görülürken, Kayseri'nin ise bu haritada meydanlara çıkan yaklaşık 150 bin vatandaş ile öne çıktığı kaydedildi.

Kayseri 15 Temmuz Haritası'nda Meydandaki Vatandaş Miktarı İle Anıldı

Her ilde yaşanan olay ve gerçekleşen durumların anlatıldığı il il 15 Temmuz Türkiye haritasında Kayseri, 15 Temmuz gecesi sokağa çıkan vatandaşların miktarı ile anılırken, diğer iller de ise ‘ordu millet elele verdi’, ‘halk demokrasi için yürüdü’ gibi ifadelerle öne çıktı.
 
NİCEL OLARAK TEK ANILAN İL KAYSERİ
 
Kayseri’nin, 15 Temmuz gecesi sokağa çıkan vatandaşların miktarı ile öne çıktığı haritada, Kayseri’deki olaylar hakkında ise şu açıklamalara yer verildi; “15 Temmuz gecesi Kayseri'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı sonrası halk sokaklara döküldü. Yaklaşık 150 bin kişi Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. O sırada, Kayseri 1. Komando Tugayı'nın komutanı, Şırnak'ta şehit düşen efsane komutan Tümgeneral Aydoğan Aydın'dı. Aydoğan Aydın, tuğgeneral rütbesiyle Hakkari'nin Çukurca bölgesinde dağlarda terörle mücadele görevi yapıyordu. Darbe girişimini haber alır almaz Kayseri Valisi Süleyman Kamçı'yı telefonla arayıp, "Devletimin, milletin yanındayım. Birliğimden bir tek asker kışla dışına çıkmayacak. Darbeye de darbecilere de karşıyım'' dedi. Daha sonra da komutanlığını yaptığı Komando Tugayını arayarak, "Bir tek er dahi dışarı çıkmayacak" emrini verdi. Ancak, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı ile 2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'nın darbe girişimi sırasında kullanıldığı saptandı. Darbenin başarılı olması halinde Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediye başkanlığı görevini üstleneceği ortaya çıkan 2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı Hava Pilot Tümgeneral İsmail Yalçın ve 12. Hava Ana Ulaştırma Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Cemal Akyıldız ise tutuklandı.” HABER: KAAN AKBAŞ