Kahve Yanı Tarifleri - Padişah Yastığı - Pratik Tatlı Tarifleri

Kahve keyfi yanını taçlandıracak nefis bir lezzetle karşınızdayız. Padişah Yastığı tatlısı, az malzemesi ve pratik yapımıyla en sık yaptığınız tarifler arasına girecek. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Kahve Yanı Tarifleri - Padişah Yastığı - Pratik Tatlı Tarifleri

Kahve keyfi yanını taçlandıracak nefis bir lezzetle karşınızdayız. Padişah Yastığı tatlısı, az malzemesi ve pratik yapımıyla en sık yaptığınız tarifler arasına girecek. 

Eğer siz de kahve keyfinizi daha özel kılmak istiyorsanız, Padişah Yastığı tatlısı ile sofranızı renklendirin. Hem az malzemeyle hem de kolaylıkla hazırlanan bu tarifler, herkesin beğenisini kazanacak. Kahve yanı keyfini daha da güzelleştirmek için bu lezzetli tarifleri denemeye ne dersiniz? İşte tarifin detayları; 

Malzemeler;

Keki için;

1,5 su bardağı un
4 adet yumurta
Yarım çay bardağı ılık su
1 paket vanilya
1 paket kabartama tozu
1 su bardağı şeker

Kreması için;

3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 su bardağı soğuk süt
1 paket krem şanti
Şerbeti için;

3 su bardağı su
2 su bardağı şeker

Hazırlanışı;

Şerbeti için; Öncelikle şerbet için gereken malzemeleri bir tencereye alalım. Şeker eriyene kadar şerbeti karıştırın. Şeker eridiğinde ocağın altını açın ve şerbeti kaynatın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatın. Ardından ocağın altını kapatarak soğumaya bırakın.

Kek için; Bir kabın içerisine yumurta ve şekeri alarak mikserle çırpın. Karışım köpük kıvamına geldiğinde üzerine ılık su ekleyerek çırpmaya devam edin. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tekrar karıştırın. 24 cm'lik kelepçeli kalıbın alt kısmına yağlı kağıt serin. Kalıbın içerisine hazırladığınız kek harcını dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.

Kreması için; Kek pişerken bir kabın içerisinde toz krem şanti ve soğuk sütü karıştırın. Ardından üzerine süzme yoğurt ekleyerek tekrar karıştırın ve buzdolabına kaldırın. Pişen keki oda sıcaklığında bekletin. Kek soğuduğunda kelepçeli kalıptan çıkartın ve enine doğru ortadan ikiye kesin. Kekin alt tarafını servis tabağına alın ve kelepçeli kalıbı tekrar geçirin. Üst tarafını ise başka bir servis tabağına alın. İki keki de soğuyan şerbetle eşit olacak şekilde ıslatın. Kelepçeli kalıpta olan kekin üzerine kremayı sürün ve her tarafına yayın. Kekin üst tarafını ise ters çevirerek kremanın üzerine yerleştirin. Hazırladığınız padişah yastığının üst kısmını antep fıstığı ve hindistan cevizi ile süsleyin.