Kabinede Emekli Maaşı Zammı Onaylandı! - Bakın Ne Kadar Oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından emekli maaşı zammını onayladı. Bakın tutar ne oldu? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Kabinede Emekli Maaşı Zammı Onaylandı! - Bakın Ne Kadar Oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından emekli maaşı zammını onayladı. Bakın tutar ne oldu? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Asgari ücrete %49 oranında zam gelmiş ve yeni tutar 17 bin TL olmuştu. Emekliler de asgari ücretin ardından refah payı beklentisine girmişti, hükümet kanadından emeklilerin beklentilerini karşılayacak adımların atılacağı ifade edilmişti. Bu akşam yapılan kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli maaşıyla ilgili merak edilenleri duyurdu.SGK ve Emekli Maaşlarına ilave % 5 zam yapılarak % 42,6 olurken, en düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'da sosyal medya platformu olan X'te yaptığı paylaşımla, 'En düşük emekli aylığını 10.000 liraya yükseltiyoruz. Emeklilerimizin hayat kalitesini artıracak, sosyal haklarını genişletecek yeni hizmetler için çalışmaya devam edeceğiz. Milletimize, tüm emeklilerimize hayırlı ve uğurlu olsun' dedi.