FETÖ'den aklanan Gökçe: 'Başkanlığı bu yüzden bıraktım'

Bünyan eski AK Parti İlçe Başkanı olan ve FETÖ'den hakkında soruşturma açılan Savaş Gökçe, beraat kararı sonrasında Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. Burada yaptığı açıklamalarda Gökçe 'Çok yıprandık. Biz bu yüzden başkanlığı bıraktım' dedi.

FETÖ'den aklanan Gökçe: 'Başkanlığı bu yüzden bıraktım'

Düzenlenen basın toplantısına avukatı ile katılan Gökçe, uzun süren sürecin sonuca ulaştığını ve adaletin yerini bulduğunu belirtti. Toplantıda Gökçe’nin avukatı ise; “Siz basın mensupları tarafından da bir süredir takip edildiği üzere, müvekkilim Savaş Gökçe hakkında bir takım iftiralar hasıl olmuş, bu iftiralara istinaden Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatılmış ve bizim de müvekkil için mücadelemiz bu noktada başlamıştır. Akabinde müvekkil hakkında, somut gerçeklikten uzak iddialarla iddianame düzenlemiş ve Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılmıştır. Yapılan yargılama ile sayın mahkeme heyeti tarafından ihbarcı olarak nitelendirilen şahıslar dahil 8 tanık dinlenmiş ve 8 tanık da müvekkilin bu hain terör örgütü ile hiçbir iltisakı ve irtibatı olmadığını, müvekkilin yıllarca FETÖ terör örgütü ile mücadele ettiğini belirtmişlerdir. Aynı zamanda sayın mahkeme tarafından celp edilen belgelerde de müvekkil aleyhine hiçbir suç unsuruna rastlanılmamıştır. Savunma makamı olarak tarafımızca dosyaya ibraz ettiğimiz, ekleriyle birlikte 69 sayfalık savunma dilekçemizle tüm iddialar çürütülmüş müvekkilin vatanımıza yapmış olduğu hizmetler, FETÖ ile mücadelesi bütün detayları ile izah edilmiştir. Tarafımızca başından beri müvekkilin masumiyetine inandık ve neticeten müvekkilin bu hain terör örgütü ile bir bağlantısının olmadığını ispatla, müvekkil üzerine oynanan tüm kirli oyunları bertaraf ettik. Yüce yargının bugün vermiş olduğu karar, tüm bu hususlar dahilinde yerinde bir karardır. Adalete güvenimiz ve inancımız sonsuzdur. Adalet yerini bulmuştur. Son olarak müvekkilime geçmiş olsun diyor, hepinize tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.
 
“BU YÜZDEN BAŞKANLIĞI BIRAKTIM”
 
Beraat kararına çok sevindiklerini dile getiren Gökçe; “Çok yıprandık. Biz bu yüzden başkanlığı bıraktım. Ama biz kendimizden emindik. Şükür uzun süren bu süreç sonuca ulaştı. Adalet yerini buldu. Çok sevinçliyiz” ifadelerinde bulundu.  HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ