FETÖ sanığı dernek eski başkanına 8 yıl 9 ay hapis

KAYSERİ'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği eski Başkanı Mustafa Yılmaz'a, 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

FETÖ sanığı dernek eski başkanına 8 yıl 9 ay hapis

Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Mustafa Yılmaz ile avukatları hazır bulundu. Terör örgütüne ait Kaynak Holding A.Ş. ile bünyesindeki şirketler tarafından yayımlanan ilk, orta ve lise yardımcı ders kitapları ile testlerinin bayiliğini yaptığı, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan bazı şirketlerde çalıştığı öne sürülen Yılmaz, hakkında yapılan suçlamaları kabul etmeyerek, beraatini istedi. FETÖ ile bağlantısı olmadığını öne süren Yılmaz, "Bugüne kadar hiçbir terörist yapıya ilgi duymadım, benimsemedim. Gerçek yüzlerini bilseydim, ticari olarak bu yapıyla çalışmazdım. Kitaplarını satmazdım. 22 aydır tutukluyum. Pişmanım. Devletimin yanındayım. Kişilerin teşhisi konusunda da her zaman yanınızdayım" dedi.
 
Mahkeme heyeti, yaptığı yargılama sonucu, tutuklu sanık Mustafa Yılmaz'ın 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan 8 yıl 9 ay hapisle cezalandırılmasına ve tutukluluk halinin devamına karar verdi.
 
FETÖ'de 'mahrem imam' olduğu iddiasıyla yargılanan sanığa 6 yıl hapis
 
KAYSERİ'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görülen davalarda, 1'i tutuklu 3 sanığa, 5 yıl 10 ay ile 6 yıl 3 ay arasında değişen hapis cezaları verildi. Örgütte 'mahrem imam' olduğu ileri sürülen Bilal B., 6 yıl 3 ay hapse mahkum edildi. 
 
Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ayrı ayrı görülen davalarda, tutuklu sanık Murat Yıldırım ile tutuksuz sanıklar Bilal B. ve Serap Y. hazır bulundu. Haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, beraatlerini istedi. Örgütün 'mahrem imam'ları arasında yer aldığı iddia edilen Bilal B., "Terör örgütü üyesi değilim. Üniversite eğitimimi tamamlamak istiyorum. Örgüt içinde 'Taha' kod adını kullandığım iddialarını kabul etmiyorum" dedi.
 
Mahkeme heyeti, yaptığı yargılama sonucu 'etkin pişmanlık' hükümlerinden faydalanmak isteyen tutuklu sanık Murat Yıldırım'ı 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırarak, tahliyesine karar verdi. Tutuksuz sanıklar Bilal B. ile Serap Y.'ye ise aynı suçtan 6'şar yıl 3'er ay hapis cezası verildi. 
 
FETÖ sanığı eski komisere, 6 yıl 3 ay hapis cezası
 
KAYSERİ’de FETÖ/PDY üyeliğinden tutuksuz yargılanan meslekten ihraç edilen komiser Murat T., 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. 
 
4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, sanık Murat T. hazır bulundu. Hakkında yapılan suçlamaları kabul etmeyen Murat T., beraatını istedi. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde görev yaparken meslekten ihraç edilen eski komiser Murat T., “FETÖ ile hiçbir alakam yok. Darbe girişimini yıllık izinde olduğum sırada öğrendim. Suçsuzum” dedi. Mahkeme heyeti, Murat T.’ye, ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. HABER: DHA