FETÖ, BİR VİRÜS OLARAK HER YERE SIZIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Benin Cumhurbaşkanı Talon ile düzenlediği ortak basın toplantısında, 'Afrika, bizim için büyük önem arz eden bir kıta olmuştur. 12 büyükelçiliğimiz varken, şu anda Afrika'da 41 büyükelçiliğimiz var. Hedefimiz, Afrika'nın 54 ülkesinin tamamında müstakil büyükelçiliklerimizin olmasıdır. Çünkü Türkiye'nin Afrika halkıyla olan münasebetlerini böylece çok daha iyi bir konuma taşımış olacağız' dedi ve FETÖ'ye dikkat çekti. Erdoğan 'FETÖ bir virüs olarak her yere sızıyor' ifadelerinde bulundu.

FETÖ, BİR VİRÜS OLARAK HER YERE SIZIYOR

Görüşmelerinde FETÖ meselesini de etraflıca ele aldıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ’nün bir virüs olarak, her ülkeye, her yere her türlü kılığa girip sızdığı gibi Benin’e de sirayet ettiğine dikkat çekti. FETÖ’nün ülkedeki bağlantılarının tasfiyesiyle ilgili olarak en kısa süre içerisinde sonuç alacaklarına inandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu terör örgütünün Türkiye’de olduğu gibi Benin’de de devlet kademelerine, asker, polis ve yargı teşkilatlarına sızabileceğini söyledi.
 
FETÖ elebaşına, Amerika Birleşik Devletleri tarafından 400 dönüm arazi tahsis edildiğine ve kendisinin buradan dünyadaki örgütlerini idare ettiğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Charter school’lardan Amerika’nın bu örgüte ödediği para 800-850 milyon dolar. Bunun özellikle bilinmesinde fayda mülahaza ediyorum. Bu örgütün arkasında nelerin olduğunu, kimlerin bulunduğunun bilinmesi bakımından bunu çok çok önemsiyorum” ifadelerini kullandı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarını Benin Cumhurbaşkanı Talon’a teşekkürlerini ifade ederek ve Benin’i en kısa zamanda bazı bakanlar ve iş adamlarıyla birlikte ziyaret edeceğini belirterek tamamladı. CUMHURBAŞKANLIĞI BASIN MERKEZİ