Erdoğan Rivlin 'e ezan yasağını sordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin'e, ezanın hoparlörden okunmasının yasaklanmasını sordu. Rivlin ise tüm ifade ve din özgürlüğü konularının hassasiyetle dikkate alınacağını duyurdu.

Erdoğan Rivlin 'e ezan yasağını sordu

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak Türkiye'nin İsrail'deki yangının söndürülmesine yardımcı olmak için gönderdiği uçaklar nedeniyle teşekkür etti. İsrail'deki yangın söndürme çalışmalarına katılmak için gelen Türk pilotlar ile görüştüğünü ifade eden Rivlin, "Türk pilotlar çok iyi iş yaptılar ve tüm yaptıklarından dolayı kendilerine minnettarız. Yangına karşı mücadele ederken ihtiyaç duyduğumuzda bize yardım gönderme kararınızdan dolayı size en kalbi duygularımızla teşekkür ediyoruz. Pilotlarınız cesur yürekleri ve kabiliyetleri ile bize büyük yardımlarda bulundu" ifadelerinde bulundu. Erdoğan da sözlerinden dolayı Rivlin'e teşekkür ederek, yangının yayıldığını öğrenir öğrenmez yangın söndürme ekiplerini gönderme talimatını verdiğini söyledi. 
 
Görüşmede Erdoğan, İslam âleminin ve Filistinliler'in tepkisini çeken, ezanın hoparlörden okunmasını yasaklamayı öngören yasa tasarısına değinerek Rivlin'e bunu sordu. Rivlin ise tüm ifade ve din özgürlüğü konuları gibi bunların da hassasiyetle dikkate alınacağını kaydetti ve "İster Müslüman olsun, ister Hıristiyan veya Yahudi, İsrail herkesin ibadet özgürlüğünü sağlamaya devam edecek" şeklinde konuştu.