Emniyet'ten binlerce denetim, işlem, uygulama

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü son 1 ayda yaptığı asayiş uygulamalarını, işlem miktarını ve ulaşılan vatandaş sayısını açıkladı.

Emniyet'ten binlerce denetim, işlem, uygulama

Kayseri’de 1 ayda 291 kişiye uyuşturucudan işlem yapıldı 
 
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 1 ay içerisinde 165 farklı olayda 291 kişiye uyuşturucudan işlem yapıldı. 
 
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ‘Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak’ ve ‘Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Kullanmak’ suçlarından 165 olayda 291 şahsa yasal işlem yapıldı. Haklarında işlem yapılan şahıslardan 6’sı adli kontrol ile serbest kaldı, 36’sı çıkarıldıkları Adli Makamlarca tutuklandı. 
 
Ayrıca, ‘Uyuşturucu Madde Ticareti yapmak, Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Kullanmak’ suçlarından yakalama müzekkeresi ile aranan 15 şahıs yakalandı. Yakalanan şahıslardan 6’sı ifadelerinden sonra mahkemece salıverildi, 9’u ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 
 
Yapılan operasyonlarda, 2 bin 70 gram Kubar Esrar, bin 1261 gram Toz Esrar, 6,58 gram Eroin, 858,64 gram Metamfetamin, 465,35 gram Bonzai ,30 adet uyuşturucu/uyarıcı Extacy hap, 4,60 Gram Kokain ve 72 Kök Hint keneviri bitkisi ele geçirildi. 
 
Kayseri'de 1 ayda 73 bin 72 araç kontrol edildi 
 
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından 1 ay içerisinde yapılan uygulamalarda, 73 bin 72 araç kontrol edilirken, 901 araçta çeşitli suçlardan trafikten men edildi. 
 
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kentte yapılan uygulamalarda 31 bin 294 araç kontrol edildi. Eksikliği görülen bin 851 araca trafik idari para cezası karar tutanağı tanzim edildi. Alkollü araç kullanmaktan ve 100 Ceza Puanını doldurmaktan 235 sürücünün sürücü belgesine geçici olarak el konulurken, 437 araç ise çeşitli suçlardan trafikten men edildi. 
 
Sorumluluk alanında belirtilen dönem içerisinde 264’ü yaralanmalı ve 403'ü maddi hasarlı olmak üzere toplam 667 adet trafik kazası meydana geldi. Kazalarda, 440 kişi yaralandı. 
 
"BÖLGE TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ" 
 
Trafik denetimlerinde kontrol edilen 36 bin 838 araçtan eksiği veya kural ihlali tespit edilen 2 bin 185 araca trafik idari para cezası karar tutanağı tanzim edildi. Alkollü araç kullanmaktan ve 100 Ceza Puanını doldurmaktan 14 sürücünün sürücü belgesine geçici olarak el konuldu, 401 araç ise çeşitli suçlardan trafikten men edildi. 
 
Sorumluluk alanında, belirtilen dönem içerisinde 60’ı yaralanmalı ve 42’si maddi hasarlı olmak üzere toplam 102 adet trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 180 kişi yaralandı. 
 
"İLÇE MERKEZLERİ" 
 
Öte yandan, ilçe merkezlerinde 4 bin 940 araç kontrol edildi, eksiği ve kural ihlali tespit edilen 406 araca trafik idari para cezası karar tutanağı tanzim edildi, Alkollü araç kullanmaktan ve 100 Ceza Puanını doldurmaktan 12 sürücünün sürücü belgesine geçici olarak el konuldu. 63 araç çeşitli suçlardan trafikten men edildi. Sorumluluk alanında, belirtilen dönem içerisinde 37’si yaralanmalı ve 17’si maddi hasarlı olmak üzere toplam 54 kaza meydana geldi. Kazalarda 54 kişi yaralandı. 
 
Son 1 ayda aranan 179 kişi tutuklandı
 
KAYSERİ Emniyet Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz 14 Ağustos tarihleri arasındaki asayiş, narkotik ve trafik olayları ile ilgili bilgilendirme açıklaması yapıldı. Aranan şahıslar Büro Amirliğince son 1 ayda hakkında yakalama ve tutuklaması bulunan 179 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
Emniyet Müdürlüğü tarafından son bir ay içinde yapılan çalışmalar kamuoyuna açıklandı. Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı çalışan Cinayet Büro Amirliği ekipleri 1'i kasten öldürme, 1'i buluntu ceset, 3'ü kasten yaralama, 2'si şüpheli ölüm ve 1’i görevli memura mukavemet, işlem yapılan 9 olayda gözaltına alınan 19 şüpheliden 9’u tutuklandı. Olaylarda 10 tabanca ele geçirildi. Ahlak Büro Amirliği tarafından çalışmada 2’si kumar oynanması için yer ve imkân sağlama, 1’i fuhşa teşvik aracılık veya zorlama, 1'i kişiyi hürriyetin yoksun kılma olmak üzere 5 olaya adli işlem, ayrıca 24 fuhuş olayına ise idari işlem yapıldı. 34 şüpheliden 2'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
Hırsızlık Büro Amirliği tarafından çalışma faaliyetlerinde 1’i ikametten hırsızlık, 9’u işyerinden hırsızlık, 25’i otodan hırsızlık, 42'si açıktan hırsızlık olmak üzere işlem yapılan 83 olayda yakalanan 49 kişiden 27'si tutuklandı.
 
Oto Hırsızlık Büro Amirliği yaptığı çalışmada 16 oto hırsızlığı, 40 motosiklet hırsızlığı olmak üzere toplam 56 olay meydana geldi. Olaylar ile ilgili yakalanan 16 şüpheliden 1’i tutuklandı.
 
Aranan Şahıslar Büro Amirliği ise yaptığı çalışmada  haklarında çeşitli suçlardan dolayı yakalama ve UYAP aranması bulunan 587 kişi yakalanarak adliyeye gönderildi. Yakalaması bulunan şüphelilerden 179’u tutuklandı.
 
Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ise yaptığı çalışmada 4’ü dolandırıcılık, 1'i yankesicilik, 1’i güveni kötüye kullanma olayı olmak üzere işlem yapılan 6 olayda 13 kişi yakalandı. 2 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonlarda, “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak”ve” Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Kullanmak” suçlarından 165 olayda 291 kişiye yasal işlem yapıldı. Haklarında işlem yapılan şahıslardan 36 kişi tutuklandı. Yapılan operasyonlarda 6,58 gram eroin, 465 gram metamfetamin, 465 gram bonzai ele geçirildi.
 
TDP ekipleri 1 ayda 19 bin 832 kişiye ulaştı 
 
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri 1 ay içerisinde proje, genel faaliyet ve çalışmalarında toplam 19 bin 832 vatandaşa ulaşarak 4 bin 821 tane broşür dağıttı. 
 
15 Temmuz 2018 - 15 Ağustos2018 tarihleri arasında TDP Şube Müdürlüğünce; ÇOGEP “Genç Bakışlar Mutlu Yüzler”, Hayalimdeki Gelinliği Dikiyorum, Herkesin Bir İşi Olsun, Bir Kalbe Dokunuş,Silah Atmayalım Yaşamları Karartmayalım, Pencerem Kapım Güvenli Yapım, Sıcak Yuvam, Dilenciliği Meslek Edindirmeyelim, Telefonla Dolandırıcılık Mağduru Olmayalım, Öğrencilerimiz Geleceğimiz, Trafikte Eğitimli Çocuklar, İpeksi Dokunuş ile Sokaktan Madalyaya Uzanan Eller, Emniyetle Engelsiz Yarınlar ve At Çiftliği Proje faaliyetleri ile TDP genel faaliyet ve çalışmaları yürütüldü. 
 
Yürütülen TDP genel faaliyet ve çalışmalarında; site ve apartman sakinlerine yönelik 2 huzur toplantısı, öğrencilere yönelik 49 bilgilendirme toplantısı, resmi kurum ve kuruluşlara yönelik 1 bilgilendirme toplantısı, esnafa yönelik 9 bilgilendirme toplantısı olmak üzere toplamda 61 bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 
 
Hane, işyeri, okul, resmi kurum, özel kurum, umuma açık istirahat ve eğlence yerleri ile yüz yüze yapılan çalışmalar olmak üzere toplam 4 bin 800 bilgilendirme faaliyeti yapılırken, 61 suç mağduru-destek ziyareti, sosyal desteğe ihtiyaç duyan çocuk ve gençlere yönelik 9 sosyal etkinlik, nişan, düğün, işyeri açılışı ve taziye olmak üzere 84sosyal etkinliğe katılım sağlandı. Ayrıca, engelli, sokak çocuğu, yaşlı ve yardıma muhtaç vatandaşlara yönelik olarak da 264 sosyal yardım faaliyetiyapıldı. 
 
Mahalle Polislerine sorumluluk bölgelerinde mahalle sakinlerince bildirilen sorunlarla ilgili olarak emniyet birimlerine 4 bildirim ve ilgili belediyelere 5bildirim, diğer kurum ve kuruluşlara 1 bildirim olmak üzere toplamda 10 bildirimde bulunuldu. 
 
2018 yılı ÇOGEP “Genç Bakışlar Mutlu Yüzler” Projesi kapsamında: şehirde birlikte yaşama kültürü oluşturulması ve okullarda bilgilendirme faaliyetleri ile ilgili olarak Hacivat Karagöz Gölge Oyunu okullarda öğrencilerin izlenimine sunulmaya başlandı. Ayrıca, Sanaldan Dünyadan Gerçek Hayata Hobi Bahçesi faaliyeti ile ilgili 9 Mayıs Çarşamba günü 40 öğrencinin katılım ile 500 adet fide hobi bahçesine ekilmiş olup öğrencilerle birlikte hobi bahçesi faaliyeti sürdürülmektedir. Meslek Edindirme Faaliyetleri kapsamında Düz Dikiş Makinacılığı Kursu 20 kursiyerin katılımıyla 12 Haziran 2018 tarihinde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Kocasinan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklığında uygulamaya konulmuş olup Meslek Edindirme Kursu 10.08.2018 tarihinde sona ermiştir. Ayrıca yüzme kursu faaliyetleri kapsamında 40 öğrenci ile başlayan faaliyetimiz 09.08.2018 tarihinde sona ermiştir. Hayvan Sevgisi Aşılama faaliyetlerine yönelik çalışmalarda; 8 farklı dezavantajlı gruba yönelik kahvaltı ve ata bindirme faaliyetleri başladı. 
 
15 Temmuz 2018- 15Ağustos 2018 tarihleri arasındaki TDP proje, genel faaliyet ve çalışmalarında toplam 19 bin 832vatandaşa ulaşıld ve 4 bin 821 adet broşür, afiş, sticker gibi bilgilendirme ve bilinçlendirme materyalleri dağıtıldı. HABER: İHA-DHA