Emeklinin sabrı kalmadı – Güven bakın ne önerdi?

TÜRK-İŞ Kayseri İl Temsilcisi İdris Güven memur ve asgari ücret tartışmaları sürerken emekli kesimin unutulduğunu söyleyerek, 'Emeklinin sabredecek hali kalmadı' dedi. Güven emeklilere bir defalığına mahsus verilecek 5 bin TL ile ilgili de öneride bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Emeklinin sabrı kalmadı – Güven bakın ne önerdi?

Memur zammı ve asgari ücret tartışmalarının sürdüğü bugünlerde emekliler de kendilerine verilecek müjdeyi heyecanla bekliyor. Konuyla ilgili Anadolu Haber’e konuşan TÜRK-İŞ Kayseri İl Temsilcisi İdris Güven emekli kesimin unutulduğunu söyledi. Cumhuriyetin 100. Yılına özel emeklilere 5’er bin TL ikramiye verileceğini hatırlatan Güven hükümete bir çözüm önerisinde de bulundu.

Emeklinin sabrı kalmadı – Güven bakın ne önerdi?

Emekli Kesimi Unutuldu!

Artık bu zam kavgalarının bitmesini istediklerini söyleyen Güven, ‘Memurlar işçiden işçi memurdan fazla alıyor kavgalarının bitmesini istiyoruz. Nitekim de buna istinaden memurlara da bir zam yapıldı. Ancak ülkede öyle bir zam artışları oldu ki memurlar zammı alırken biz bir kesimi unuttuk. Emekli kesimi hiç zam alamadı. 7 bin 500 lira maaşıyla emekli 1 Temmuz’da yüzde 25 zam aldı. Hala 7 bin 500 lira aldı. Bunun yüzde 25’i çarpmada sıfır olduğunu anladık. Sıfırın etkisiz eleman olduğunu biliyoruz da yüzde 25’in de etkisiz eleman olduğunu gördük. Hükümetin bunlara da bir iyileştirme yapmalarını bekliyoruz’ dedi.

Emeklinin sabrı kalmadı – Güven bakın ne önerdi?

Memur Zammından Sonra Makas İyice Açıldı!

Seçimden sonrasına dikkat çeken Güven, ‘Hükümet 1 Temmuzda memurlara seyyanen zam yaptıktan sonra emeklilere yüzde 25 zam oranı açıkladı. Şimdi aradaki makas zaten açıktı iyice açıldı. Bugün 20-30 yıl çalışıp en aşağı 9 bin gün prim ödeyen bir emekli 11 bin lira maaş alıyor. Ancak bu ayrımın yapılması çok büyük sıkıntılar yarattı. Mayıs’ta seçimden sonra her şey 2 kat arttı. Mayısta 7 bin 500 lira alan bir emekli temmuz ayında yüzde 25 zam alıyor. Ama her şey iki kat artmış. Bu insan nasıl geçinecek’ diye konuştu.

5 Bin TL Seyyanen Yansıtılmalıydı!

Emekliye verilen 5 bin TL’nin seyyanen zam olarak yansıtılması gerektiğini aktaran TÜRK-İŞ Kayseri İl Temsilcisi İdris Güven, ‘29 Ekim’de Cumhuriyet’in 100. Yılında 5’er bin lira verilecek. Bence 5’er bin lira vermemeleri gerekiyordu. 5’er bin lirayı temmuzda iyileştirmeyle yapacaklardı. 7 bin 500 lirayı 12 bin 500 liraya çıkaracaklardı. Onun üzerine yüzde 25 zam yapacaklardı. Bizim beklentimiz nasıl 8 bin lira memurlara yaptılarsa emeklilere de 5’er bin lira seyyanen verip yüzde 25 zam yapacaklardı” ifadelerini kullandı.

Ayrım Yapıyorlar!

Ayrıca çalışmayan emeklinin 5 bin TL’den mahrum edilmesine de tepki gösteren Güven, ‘7 bin 500 lira alıyorum emekli oldum diyor. 5 bin lira hükümet verdi ben iş buldum çalışıyorum çünkü geçinemiyorum diyor. Hükümet 5 bin lirayı onlar alamaz diyor. Yeni işe girenler alamaz diyor. Zaten sen burada yine bir ayrım yapıyorsun. İnsanları farklılaştırıyorsun. Emekli olup da keyfi çalışan emekli yok. İnsanlar çocuklarını okutamıyorlar, evlerinin kirasını veremiyorlar, evine iaşe alamıyorlar. O nedenle emekli olduktan sonra işveren ile anlaşıp EYT kanunu çıktıktan sonra patronlarıyla anlaşıp emekli oldu. Emekli maaşını alıp tekrardan patronla görüşüp anlaştıktan sonra tekrardan aynı işyerinde işe başladılar. Biz devamlı görüşüyoruz. Özellikle bu emeklilerin temmuz ayından itibaren gelen mağduriyetlerinin giderilmesi biz giderilmesini beklerken aç kalan 5 bin lira çok sıkıntılar yarattı. Emeklilere de artık buradan tek bir mesaj söyleyeyim: Sabredecek halleri kalmadı’ dedi.

Asgari ücretle ilgili Kayseri’den çarpıcı tahmin! Kaç TL olacak?