Emeklilere Ek Zam Yapılacak Mı?

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yaptığı açıklamada emeklilere ek zammı gündeme getirdi. Peki ek zam yapılacak mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Emeklilere Ek Zam Yapılacak Mı?

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yaptığı açıklamada emeklilere ek zammı gündeme getirdi. Peki ek zam yapılacak mı?

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emekli aylıklarına dair önemli açıklamalarda bulunarak, yapılan çalışmaları ve planlanan düzenlemeleri detaylandırdı. Güler, ‘Yasal düzenleme ocak ayının 3. haftasında Meclis'in gündemine gelecek. Emekli aylıkları oransal artışla iyileştirilecek. Kısa çalışma ödeneği ve çalışma hayatına ilişkin 7-8 maddelik bir düzenleme üzerinde çalışılıyor’ ifadeleriyle emekliye ek zam konusundaki gelişmeleri açıkladı.

Emeklilere Ek Zam Yapılacak Mı?

Asgari ücrete yapılan zam sonrasında memur ve memur emeklilerine yapılan yüzde 50'lik zammın ardından, işçi ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı yüzde 37,5'te kalmıştı. Milyonlarca emeklinin beklediği yeni zam haberine dair Güler, ‘Emekli aylıkları oransal artışla iyileştirilecek’ vurgusu yaparak, bu kapsamda yapılacak yasal düzenlemelerin ocak ayının 3. haftasında Meclis'in gündemine taşınacağını söyledi.

Güler, söz konusu düzenlemenin detaylarına ilişkin olarak, ‘Önümüzdeki haftaya kadar neticelenirse kabinede değerlendirilir, sonra kanun teklifimize koyarız. Üçüncü haftamızda netleştirmiş oluruz, çalışıyoruz’ dedi. Bu bağlamda, emeklilere yönelik yapılacak olan düzenlemenin kademeli bir süreç içerisinde şekilleneceği ve topluca değerlendirileceği belirtildi.