Emekli Maaşları ve Asgari Ücrette Ara Zam İddialarına Son Nokta Konuldu

Türkiye'de 31 Mart seçimleri öncesi emekli maaşları ve asgari ücretin artırılacağına yönelik iddialar konuşulmaya devam edilirken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz bütçenin sınırlı olduğunu vurgulayarak zam olup olmayacağına dair önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Emekli Maaşları ve Asgari Ücrette Ara Zam İddialarına Son Nokta Konuldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’de yerel seçimlere adım adım ilerlerken, emekli maaşları ve asgari ücretin artırılacağına yönelik iddialar konuşulmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bütçenin gerçekçi sınırlar içinde değerlendirilmesi gerektiğini belirtirken, toplumun refahını artırmak çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Ramazan ve Kurban bayramlarına özel emekliye yapılan bayram ikramiyeleri, 2'şer bin liradan toplamda 4 bin lira olarak ödenmişti. Ancak son gelişmelerle birlikte, ikramiyeler 3'er bin liradan 6 bin liraya yükseltildi. Bu karar, milyonlarca çalışan ve emekli vatandaş arasında büyük bir memnuniyet yaratırken, seçim öncesi ek zam beklentisini de kuvvetlendirdi.

‘Emekli sayımız oldukça yüksek bir rakama geldi’

Seçim atmosferinde, vatandaşların beklentilerine dair sorulara yanıt veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı, hükümetin ekonomik politikalarındaki duyarlılığı vurgulayarak, gelecek dönemde de bu yaklaşımın devam edeceğini belirtti. Yılmaz; ‘Olabildiğince elimizdeki tüm imkanları kullanarak bu konularda adımlar attık. Önümüzdeki dönemlerde de ekonomimiz büyüdükçe, geliştikçe, istikrarımız meyvelerini vermeye devam ettikçe emeklilerimiz başta olmak üzere bütün kesimlere dönük yine aynı yaklaşımımızı devam ettireceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bizim önceliğimiz emekli oldu, çalışanlar oldu. Kesinlikle bundan hiçbir tereddüt yok. Bütçemizin içindeki payına bakabilirsiniz. Çalışanların payına, emeklilere yaptığımız aktarmaların sosyal güvenlik sistemine. Ama bir taraftan da şu gerçek tabii, emekli sayımız da oldukça yüksek bir rakama geldi, 16 milyon gibi bir rakama ulaştık. Dolayısıyla burada en küçük attığınız adımın büyük bir yansıması oluyor. Bayram ikramiyelerinde yüzde 50 artış yapıldı değil mi? Bunun mali yansıması 27 buçuk milyar lira. Tek başına bu atılan adımın mali etkisi 27,5 milyar lira.’ diye konuştu.