Dikkat! – B Sınıfı Ehliyette Yeni Dönem

İçişleri Bakanlığı, eski tip ehliyetler için yeni bir hatırlatmada bulunarak vatandaşları uyardı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Dikkat! – B Sınıfı Ehliyette Yeni Dönem

İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz yıllarda eski tip ehliyetlerin çipli ehliyetlerle değiştirileceğini belirterek son tarih olarak 31 Aralık 2022’yi göstermişti. Ancak vatandaşlardan gelen talepler üzerine bu tarihte değişiklik yapılmak zorunda kalınmış ve yeni tarih olarak da 31 Aralık 2024 verilmişti. 

Dikkat! – B Sınıfı Ehliyette Yeni Dönem

Eski tip ehliyetlerin kullanılmayacağını, artık yeni bir dönem olan çipli hayata geçileceğini belirten yetkililer vatandaşları uyardı. Eski ehliyetlerin değişim tarihinde herhangi bir değişiklik olmayacağının altı çizildi. 

İçişleri Bakanlığı, 01.01.2025 itibariyle eski ehliyetlerle trafiğe çıkanların affedilmeyeceğini ve böyle bir durumla karşı karşıya kalınırsa ehliyet sahiplerine 12 bin 978 TL ceza kesileceğini duyurdu.

Dikkat! – B Sınıfı Ehliyette Yeni Dönem

Türkiye’de 33 milyon ehliyet sahibi vatandaş olduğu biliniyor. 

Ehliyeti Yenilemek İçin İzlenecek Yol

Nüfus ve Vatandaşlık işleri Genel Müdürlüğü'nün web sitesinden randevu alarak birkaç dakika da tüm işlerinizi halledebilirsiniz. 
Ehliyeti yenilemek için, öncelikle Nüfus ve Vatandaşlık işleri Genel Müdürlüğü'nün web sitesinden randevu almalısınız. 
Ardından sizden istenen evrakları hazırlamalı ve 15 TL yenileme bedeli ile eksiksiz bir şekilde evrakları yetkililere teslim etmelisiniz. 

Dikkat! – B Sınıfı Ehliyette Yeni Dönem

1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan tüm ehliyetlerin yenilenmesi zorunlu tutulurken, bu değişikliğe uymayan ve aracını eski ehliyeti ile sürmeye devam edenler için 13 bin liralık trafik cezası uygulanacak.

Ehliyet Yenilemek İçin Gerekli Belgeler

Yenileme işlemi için gerekli olan belgeler;

•    Kimlik kartı veya pasaport
•    Güncel biometrik fotoğraf
•    Geçerli bir sağlık raporu
•    Kan grubu belgesi (Sağlık raporunda belirtilmişse gerekli değil)
•    Mevcut ehliyet
•    Adli sicil kaydı

Bu belgelerle randevu gününde ilgili kuruma başvurulduğunda, ehliyet yenileme işlemi gerçekleştirilebilecektir.