Deprem uzmanı açıkladı! Erciyes'te deprem hareketlenmesi var mı? Ölü kuş bulundu mu?

Ünlü Deprem Uzmanı Serkan İçelli'den Kayseri açıklaması. Erkilet ve Erciyes bölgelerinde 2 günlük araştırma yapan İçelli'nin saha çalışmalarının sonucunda hangi gözlemlerde bulundu?  İçelli, Erciyes Dağı'ndaki fay hattında hareketlenme olup olmadığına dair neler söyledi. Ayrıntılar Kayseri Anadolu'nun Kayseri Haberinde…

Deprem uzmanı açıkladı! Erciyes'te deprem hareketlenmesi var mı? Ölü kuş bulundu mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ünlü Yer Bilimci Serkan İçelli Kayseri’de saha çalışması yaptı. 
İçelli,  2 gün boyunca Erkilet ve Erciyes’te makro-mikro gözlem sonucunda faylarda teknoteknik faaliyet olup olmadığını araştırdı.  Erciyes Dağı'ndaki fay hattında herhangi bir tektonik hareketlenme var mı yok mu? Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyrettiğini kaydeden İçelli, zehirli gaz çıkışı olmadığını ifade etti. 
Yapılan bilimsel incelemeler, Kayseri Erciyes'in stabil bir durumda olduğu ve herhangi bir olağanüstü durumu veya riskin bulunmadığını ortaya koyan İçelli, “6/7 Mart 2023 2 gün Kayseri Erkilet ve Erciyes’te saha çalışması yaptım.  Hiçbir lokasyonda hacimsel büyüme yok. Makro/mikro gözlemlerimde ortaya çıkan anomali yok. Erciyes fayında herhangi bir tektonik faaliyet yok. Hava sıcaklığı mevsim normallerinde, zehirli gaz çıkışı yok.” dedi.
Erciyes dağında yapılan araştırmada ölü kuşa rastlamadığını vurgulayan İçelli, “Erciyes’te evrede ölü kuş vesaire canlıya rastlamadım. 3 noktadan yaptığım ölçümlerde kuyu sularının ortalama sıcaklıkları stabil. Volkanizmanın faaliyete geçebileceği ile ya da M=7 lere ulaşabilecek deprem hususunda hiçbir bulgu saptamadım.” diye bilgi verdi.