Büyükkılıç: 'Sağlık turizm merkezi artık Kayseri olacak'

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri şehrinin sağlık sektöründe öncü ve örnek teşkil ettiğini özel ve kamu hastaneleri ile 20 sağlık merkezi bulunduğunu söyledi.

Büyükkılıç: 'Sağlık turizm merkezi artık Kayseri olacak'

Kayseri Şehir Hastanesi, Erciyes Üniversite Hastanesi, Devlet Hastanesi ile özel hastaneleri, diş hastaneleri ile İç Anadolu’ya hizmet verdiğini ancak bunun yetersiz olduğunu belirten Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç “Kayseri artık bundan böyle sadece İç Anadolu Değil, Orta Doğu, Türkiye Cumhuriyetler olmak üzere Avrupa ülkelerine sağlık hizmeti veren bir şehir olacaktır. Ülkemizde sağlık sektörü çok ileridedir. Kayseri bundan en çok nasibini alan bir şehirdir. Binaların ve tesislerin mevcudiyeti yanında gerekli sağlık elemanı ve tıp doktorları ile çok cazip, tavsiye edilen ve tercih edilen bir şehirdir. Bu sağlık sektörüne yeni bir misyon ekleyerek sağlık turizm ile organize edeceğiz Bunun için Sağlık birimleri, turizm birimleri ile gerekli görüşmeler yapıldı. Yani sonuç itibari ile sağlık turizm için gerekli planlama yapıldı” şeklinde konuştu. 
 
Büyükkılıç, sağlık turizm ile Kayseri’ye yeni bir misyon ve vizyon ekleneceğini bu yeni sektör ile hem istihdam hem de ticaretin artacağını sözlerine ekledi.
 
“Eğitimde Tek Dönem Devri Başlıyor” 
 
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, eğitime her zaman öncelik ve önem verdiklerini, yapılan çalışmaların yetersiz kaldığını, bunun için okul yapımı için hayırsever desteği ile 50 okul yapımı planladıklarını söyledi. 
 
Şu anda bir çok okulda iki dönem yani sabahçı ve öğlenci gibi öğretim verildiğini belirten Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; “Eğitime yapılan yatırım aslında ülkenin geleceğine yapılan yatırımdır. Bireye yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Bu neden ile eğitime yaptığımız yatırımlar ile biz toplumsal kalkınmaya katkı sağlamak istiyoruz. Ancak bu yetersiz kalmaktadır. Şehrimizde şuanda iki dönemli eğitim verilmektedir. Bunun çok zorlukları olmaktadır. Sabah çok erken okula giden sabahçılar, akşam eve geç gelen öğlenci öğrencilerimiz mağdur olmaktadır. Bu açıdan okullarımızı tek dönem yapacağız. Bunun için gerekli planlama yapıldı ve şehrimizde 50 okul yapımına ihtiyaç olduğu tespit ettik. Hayırsever vatandaşlarımızı da teşvik ederek okul yapımına öncelik vereceğiz. Böylece eğitimde yeni bir çığır açacağız" şeklinde konuştu. 
 
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, eğitimde tek dönem devri ile şehrin eğitim başarısının daha da artacağını ve bir ilk ile yine 'Kayseri Belediye Modelini' gündeme getireceklerini sözlerine ekledi. 
 
Sur içi Kentsel Gelişim Meclis gündeminde 
 
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehrin tarihi dokusunu da ortaya çıkaracak olan önemli bir kentsel dönüşüm projesine daha başlıyor. Sur İçi Kentsel Gelişim Projesi olarak adlandırılan ve Camii Kebir ile çevresini de kapsayan proje Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda da ele alındı. Başkan Çelik, projenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte çok hızlı bir şekilde yapılacağını açıkladı. 
 
Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Mustafa Çelik yönetiminde toplandı. Meclis toplantısında 41 madde görüşülerek karara bağlandı. 
 
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili olarak sınırları belirlenen alanlarda Bakanlıklar, TOKİ ve Milli Emlak ile protokoller yapılması için yetki verilmesi konusu da görüşüldü. Görüşmeler sırasında iki önemli dönüşüm projesi hakkında açıklamalar yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Sur İçi Kentsel Gelişim Projesi ve Kayseri Mahallesi’nin devamı projelerinde TOKİ ile birlikte çalışacaklarını belirtti. 
Yoğunburç, Kiçikapı, Düvenönü ve Meydanın çevrelediği Cami Kebir ve çevresini de kapsayan bölge için önemli bir proje hazırladıklarını vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, “Projemizi Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a Kayseri ziyaretinde sunduk. Çok uygun buldu ve yerinde de incelemek istedi. Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ’nin kol kola olması halinde projenin çok daha hızlı tamamlanacağını belirtti. Sayın Bakanımıza bu desteği için çok teşekkür ediyorum. Bu proje Kayseri için çok önemli bir proje. İkinci projemiz de Kayseri Mahallesi’nin 2. Etabı ile ilgili. Hatıroğlu Camii ve Kayseri Mahallesi arasında kalan bölgeyle ilgili de güzel bir proje hazırladık. O bölgeye değer katacak olan projemizi de Sayın Bakanımız çok beğendi. Bu projede de Bakanlığımızla birlikte çalışacağız” dedi.
 
Başkan Çelik’in açıklamalarının ardından konuyla ilgili madde oybirliği ile kabul edildi. Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan 41 maddenin tamamını oybirliği ile karara bağladı.  
 
Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, Yeraltı Çarşı Esnafına ‘Hayırlı İşler’ Temennisinde Bulundu 
 
Melikgazi Belediye Başkanı ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr.Memduh Büyükkılıç, Yeraltı çarşı esnafı ile Sabah kahvaltısında bir araya gelerek sohbet etti, ‘hayırlı işler’ temennisinde bulundu. 
 
Çalışmaların insan odaklı olduğunu bundan dolayı toplumun her kesimindeki birey ve meslek gruplarını önemsediklerini ve değer verdiklerini sonuçta ise Kayseri'nin kazançlı çıktığını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç "Kayseri Yeraltı Çarşısı Kayseri için bir prestij alış veriş yeridir. Ancak zaman içerisinde hak ettiği yeri alamamıştır. Yeraltı Çarşı Dernek Yöneticileri ve esnaf arkadaşlarla yapılan görüşmeler neticesinde bu çarşımızı turizmin hizmetine kazandıracağız. Çarşımızın müşteri potansiyelini artırmak için etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu açıdan Yeraltı Çarşısı Kayserimizin merkezinde olup her ulaşıma en yakın alış veriş merkezidir. Tarihi mekanların yanındadır. Sonuç itibari ile Yeraltı Çarşısının gerekli planlamaları yapılmıştır" dedi. 
 
Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, 1979 yılında inşa edilen 193 esnafı ile Şehrimize hizmet veren çarşının ülkenin nadir alış veriş merkezlerinden biri olduğunu sözlerine ekledi. 
 
“Çölyak hastalarına aşçılık eğitimi” 
 
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, "Glutensiz Yaşam Aileleri" için uygulanan eğitim projesi kapsamında Melikgazi Belediyesince aşçılık eğitimi verileceğini söyledi. 
 
Melikgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler müdürlüğü kapsamında düzenlenen Çölyak hastalarına aşçılık eğitimi düzenlenen tören ile bugün eğitime başladığını belirten, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Kayseri Çölyakla Yaşam Derneği İşbirliği” ile açılışı gerçekleştirilen kursları tamamlayanlara Halk Eğitim Merkezi onaylı diploma verileceğini kaydetti. 
 
Çölyak hastalarına aşçılık eğitiminin 60 gün süreceğini ve toplam 180 saat süren aşçılık kursu verileceğini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, bu kursta çölyak hastaları kekten çorbaya kadar sevdikleri yemeklerin püf noktalarını öğreneceklerini bildirdi. 
 
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Çölyakla Yaşam Derneği İşbirliği içerisinde yeni projeleri olduğunu ve Çölyak hastaları için yeni çalışmalar yapacaklarını sözlerine ekledi. BÜLTEN