Bunu hatırlayanınız var mı? Erciyes'ten meydana…

Kayseri'nin geçmişine nostaljik bir yolculuk yapmaya hazır mısınız? Bu fotoğraf Kayseri'nin eski günlerine dair çok şey anlatıyor. Eskilerin anlattığına göre Erciyes Dağı'nın karı Kayseri Meydanı'nda temmuz ortasında getirilir satılırmış… Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Bunu hatırlayanınız var mı? Erciyes'ten meydana…

Geçmiş yıllarda temmuz ayında, Erciyes Dağı’ndan kamyonlarla getirilen karın Kayseri Meydanı’nda satıldığı günler yaşanırmış. Kayserilinin ticareti eskilere dayandığı konusu doğru görünüyor. Bu uygulama bir yandan da şehrin iklimine dair ilginç bir dönemi de yansıtıyor. Erciyes’in hiç erimeyen karı….

Eskilerden anlatılan bu anının görüntüsü yüzlerde tebessüm oluşturuyor. Karın kamyonlarla taşınması ve meydanda satılması, Kayserilinin ticaret anlayışını gösteriyor. Kayseri’nin tarihine ışık tutan bu fotoğraf anıları gün yüzüne çıkarıyor. 

Bunu hatırlayanınız var mı? Erciyes'ten meydana…

Fotoğraf, şehrin şimdiki ticaret anlayışı veya o zamandan bu zamana kadar şehirde yaşanan değişiklikleri anlamak adına önemli bir perspektif sunuyor. Unutulmaya yüz tutmuş anıları tekrar canlandırmak, hatırlamak adına eğer siz de o günleri hatırlayan biriyseniz veya nostaljik döneme dair bildikleriniz varsa yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz….