'BU ZAMANDA BU MANZARA PES!'

Kayseri'de zaman zaman karşılaşılan soğukta yalın ayak, gömlek ile dolaşan insanlar görenlere 'Bu zamanda bu manzara pes!' dedirtiyor.

'BU ZAMANDA BU MANZARA PES!'

Tramvayda üzerinde sadece gömlek olan ve yalın ayak halde bulunan şahsı gören vatandaşlar gözlerine inanamazken, söz konusu durum ‘bu zamanda bu manzara pes’ yorumları yaptırıyor.
 
GÖREN BİR DAHA BAKIYOR, DAYANAMAYAN PARA VERİYOR…
 
Tramvayda üzerinde gömlek yalın ayak halde bulunan şahsı gören vatandaşlar gözlerine inanamayıp dönüp bir daha bakarken, bazı vatandaşlar ise manzaraya dayanamayıp şahsa para veriyor. Bu durumdaki şahıs önceleri verilen parayı istemese de sonra kabul ediyor. Tramvayda seyahat ettiği süre içerisinde şahıs, en az iki vatandaştan yardım alıyor.
 
MESLEK HALİNE GELMİŞ
 
Kış gününde bir gömlek ve yalın ayak halde sokaklarda dolaşan şahısların bu işi meslek haline getirdiği düşünülüyor. Sürekli bu halde dolaştıkları gözlenen ve kendisi dilenmese de bazı duyarlı vatandaşlar tarafından yardım alan şahısların, bunu bir sömürü aracı olarak kullandıkları dikkatlerden kaçmıyor. Şahısların özellikle ve sürekli bu halde oldukları görülüyor.
 
“KENDİSİ YAPIYORSA KÖTÜ, BAŞKASI YAPTIRIYORSA DAHA DA KÖTÜ”
 
Söz konusu tabloya şahit olan bazı vatandaşlar ise bu durumun her koşulda kötü olduğunu belirterek; “Eğer kendisi yapıyorsa kötü, başkası yaptırıyorsa daha da kötü” yorumunda bulundu. Yaşanan olay, geri planda bu şahısların bazı dilendirme şebekeleri tarafından kullandırıldığı ihtimalini de akıllara getiriyor. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ