Boydak Ormanı mevzuata takıldı

2008 yılında oluşturulmaya başlanan ve Boydak Holding tarafından başlatılan Boydak Ormanı'nın tabelası ve tepesindeki kulübesi, Orman Genel Müdürlüğü mevzuatına takıldı.

Boydak Ormanı mevzuata takıldı

400 bin civarında ağaç sayısı ve 100'den fazla ağaç çeşidi bulunan toplam 1.2 milyon metrekare alanda kurulu Boydak Ormanı'nda yer alan kulübe ile ormanın 'Boydak Ormanı' yazılı tabelası, Orman Genel Müdürlüğü'nün özel ağaçlandırma mevzuatı olan 'Özel Ağaçlandırma Tamimi' ne uygun olmadığı gerekçesiyle engellendi. 

"DEFAATLE BİLDİRDİK"

Kayseri Orman İşletme Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre, Boydak Ormanı tabelasının kaldırıldığı ve orman içerisindeki kulübenin de değiştirilmesi gerektiği bildirilirken, Orman İşletme Müdürü Özdal Yağan, konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi; "Biz Orman İşletme Müdürlüğü olarak söz konusu ormandaki tabela ve kulübenin, Orman Genel Müdürlüğümüzün 6912 sayılı Özel Ağaçlandırma Tamimi'ne uygun olmadığını defaatle ilgililere bildirdik. Ancak bu zamana kadar yazılı olarak da bildirdiğimiz halde bu değişiklik yapılmadı ve sorun giderilmedi. Biz de tabelanın kaldırılmasını istedik ve mevzuattaki şekli ile değiştirilerek yeniden tabelanın dikilmesi gerektiğini kendilerine ilettik. Ayrıca orman içerisinde bulunan kulübenin de aynı şekilde mevzuata uygun olmadığını söyledik. Onda da değişikliklerin yapılarak uygun hale getirilmesi gerektiğini ilettik ve yapacakları cevabını da aldık. Şu anda tabela oradan kaldırılmıştır."

BÜYÜKLÜK VE ŞEKİL YÖNÜNDEN UYGUNSUZ

Orman İşletme Müdürlüğü'nden edinilen bilgilerde Orman İşletme Müdürü Yağan, söz konusu ormanın tabelası ve içerisinde bulunan kulübesinin ilgili mevzuattaki büyüklük ve şekil yönünden uygun olmamasının gerekçe gösterildiğini kaydetti. Orman İşletme Müdürü Yağan, "Tabela ile kulübenin 6912 sayılı Özel Ağaçlandırma Tamimi'nde ne şekilde ve büyüklükte olması gerektiği belirtilmektedir. Buna uygun yapılmayan tabelaların, kulübelerin söz konusu mevzuat gereği değiştirilmesi gerekmektedir" ifadelerinde bulundu. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ