Beydilli'den Kayserililere davet!

Türk Kızılay Kayseri İl Merkezi Başkanı Cafer Beydilli 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla Kayserilileri yürüyüşe davet etti. Yürüyüş nerede ve saat kaçta başlayacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Beydilli'den Kayserililere davet!

Türk Kızılay Kayseri İl Merkezi Başkanı Cafer Beydilli 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla Kayserilileri yürüyüşe davet etti. Uluslararası Herkes İçin Spor Federasyonu (TAFISA) tarafından, insanların fiziksel olarak aktif olmalarını teşvik etmek amacıyla 1991 yılında başlatılan 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü Türkiye'de de kutlanıyor.

Günümüzde fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ile yaşam koşullarının kolaylaşması giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi ile toplumda obezite, kalp damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığı arttı. 

Beydilli'den Kayserililere davet!

TAFISA tarafından insanların fiziksel olarak aktif olmasını teşvik etmek için 1991 yılında başlatılan 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü Türkiye'de de kutlanıyor. Bu bağlamda, Halk Sağlığı ve Psikososyal Hizmetler Direktörlüğü ve Gönüllü Yönetimi Direktörlüğü koordinasyonunda, İl Merkez Başkanlığı tarafindan Kızılay Kadın ve Genç Kızılay gönüllülerin katılımıyla 07 Ekim Cumartesi 2023 tarihinde Dünya Yürüyüş Günü etkinliği gerçekleştirilecek.

Yürüyüş Kartal Şehitliği'nde 16.00'da başlayacak. Katılmak isteyen vatandaşlar 15.00'da şehitlik önünde hazır bulunacak.

Ayrıca, Kızılay'dan gelen duyuruda yürüyüş sonrasında ikramlık olacağı belirtildi.