Bayram öncesi terziler iş başında!

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte terziler, bayramlık giysilerini hazırlamak isteyen vatandaşların yoğun talebiyle karşı karşıya. Terziler, özellikle son hafta içerisinde artan taleple birlikte mesai harcıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde….

Bayram öncesi terziler iş başında!

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala hareketlilik başladı. Hafta sonunu geride bırakan Kayserililer tatilin başlamasıyla birlikte büyüklerinin yanına veya tatile gitti. Kentte kalan Kayserililer ise marketlerde, tatlıcılarda ve caddelerde yoğunluk oluşturdu. Terziler ise yoğun mesai harcıyor.

Bayramlık giysilerini hazırlamak isteyen vatandaşlar, terzilere taleplerini iletmek için sıralar oluştururken, terziler de gelen taleplere yetişebilmek için fazla mesai yapıyor.

Bayram öncesi terziler iş başında!

Kayseri’de terzi dükkanı bulunan Selma Ekmen bayram öncesi yoğunluğun arttığını söyledi. 

Ekmen, "Normal zamanda da yoğunluğum yüksek. Son birkaç gündür özellikle çok daha yoğunuz. İnsanlar bayramda giyeceği kıyafetlerini paça, yandan daraltma işlemleri için buraya getiriyor. Özellikle bayramın son günlerine yaklaştıkça talep daha da artıyor." dedi.

Yoğunluk nedeniyle randevu şeklinde çalıştığını belirten Ekmen, bu dönemde hızlı ve titiz çalıştığını dile getirdi.

Bayram öncesi terziler iş başında!

Terzilerin dükkanlarında ise kumaşlar, iğneler ve ipliklerle dolu tezgahlar, yoğunluğun bir göstergesi olarak dikkat çekiyor.

Ekmen, ramazanda iftar vaktine kadar çalışıyor. İftardan sonra da tekrar dükkanını açıp işe koyuluyor.

Bayram öncesi terziler iş başında!

Terzi ücreti ne kadar?

Kayseri’de terzi işlem ücretlerinin değişkenlik göstermesiyle birlikte paça 50-70 lira, boydan daraltma  50-120 lira ile belden daraltma 30-50 lira arasında değişkenlik gösteriyor.