Bayram İçin Yeni Bir Lezzet - Pratik Tatlı Tarifleri

Bayram için yeni bir lezzet arayışında olanlar, bu tarifimiz sizin için... Son zamanlarda popüler olan 'Soğuk Kadayıf' bayramda misafirlerinizin damaklarını şenlendirecek. Tarifin detaylar ve püf noktoları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Bayram İçin Yeni Bir Lezzet - Pratik Tatlı Tarifleri

Bayram için yeni bir lezzet arayışında olanlar, bu tarifimiz sizin için... Son zamanlarda popüler olan 'Soğuk Kadayıf' bayramda misafirlerinizin damaklarını şenlendirecek.

Bayram İçin Yeni Bir Lezzet - Pratik Tatlı Tarifleri

Ramazan Bayramı genellikle mide sorunlarının yaşandığı bir bayram olur. Oruç döneminin bitmesi ile birlikte, yediğimiz besinler ağır gelebilir ve rahatsızlıklara yol açabilir. O yüzden bu sütlü şerbetli 'Soğuk Kadayıf' tatlısı, hem hafif hem de lezzetti olmasıyla vazgeçilmeziniz olacak. İşte tarifin detayları;

Malzemeler;

500 gram yaş kadayıf
200 gram tereyağı (margarin)
1,5 su bardağı ceviz

Şerbeti için;

3,5 su bardağı toz şeker
1 litre süt (5 su bardağı)
1 paket vanilya

Üzeri için;

100 gram çikolata

Hazırlanışı;

Şerbeti için; tencereye süt ve şekeri alarak karıştıralım ve kaynamaya bırakalım. 15 dakika kadar kaynayan şerbetin altını kapatalım ve içerisine vanilyayı ekleyelim. Tekrar karıştırdıktan sonra  soğuması için kenarda bekletelim.

Şerbetimizi hazırladıktan sonra, genişçe bir tepsiye yaş kadayıfı alalım. Üzerine eritilmiş tereyağını (veya margarini) gezdirelim ve kadayıfların hepsinin tereyağı ile harmanlayalım. Daha sonra kadayıfların yarısını alalım ve kullanacağımız 24 x 35 cm boyutlarındaki borcama yayalım. Her yerine eşit olacak şekilde ceviz kırığını serpiştirdikten sonra kalan kadayıfları da üzerine yerleştirelim. Kesme tahtası gibi düz bir cisimle bastırarak kadayıfları sıkıştıralım.

Bayram İçin Yeni Bir Lezzet - Pratik Tatlı Tarifleri

Ardından kadayıflarımızı önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst fansız ayarda 50 dakika pişmeye bırakalım. Sürenin sonunda kadayıfları fırından alalım ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuyan sütlü şerbetin yarısını üzerine gezdirelim. Ardından tatlımızı dilimleyelim ve kalan sütlü şerbeti de kadayıfların üzerine gezdirerek buzdolabında soğumaya bırakalım.Tamamen soğuyan tatlımızın üzerine son olarak rendelenmiş çikolata serpelim ve antep fıstığı ile süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun…