BAŞKAN PALANCIOĞLU 'MİMAR SİNAN, MELİKGAZİ'YE EMANET'

Kayseri Valiliği öncülüğünde Belediyeler ile Sivil Toplum Kuruluşların katkıları ile düzenlenen etkinliğe iştirak eden Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Sinan'ı anma etkinliğinde vatandaşlar ve esnaf ile sohbet etti.

BAŞKAN PALANCIOĞLU 'MİMAR SİNAN, MELİKGAZİ'YE EMANET'

Osmanlı mimari sanatını zirveye ulaştıran ve dünya mirasları arasına eserlerinin büyük bir ihtişam sergileyen Mimar Sinan Ağırnas’da doğduğunu hatırlatan Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, bu bakımdan Ağırnas’ın sadece Melikgazi’nin, Kayseri’nin değil tüm dünyanın değer verdiği, önemsediği ve korumaya aldığı bir bölge olduğunu söyledi.
 
9 NİSAN MİMAR SİNAN’I ANMA VE MİMARLAR GÜNÜ etkinlilerinde bir misyon ve vizyonu omuzladıkların belirten Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, Ağırnas’ın tarihi yapısı, Mimarsinan ile özdeşleşen kimliğinin yine ön planda olacağını ve buranın açık alan tarihi müze şehir haline getirileceğini kaydetti.
 
Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, 9 NİSAN MİMAR SİNAN’I ANMA VE MİMARLAR GÜNÜ etkinliklerinde şu açıklamalarda bulundu: ”Ağırnas Bölgemiz Melikgazi için çok önemlidir. Çünkü burası bir dünya markasıdır. Koca Mimar Sinan doğduğu ev buradadır. Ağırnas tarihi evleri ile adeta açık alan müze gibidir. 2014 yılından itibaren Mimar Sinan Melikgazi koruması ve tanıtımındadır. Bu bölgenin çevre ve tarihi yapısı ile birlikte değerlendirilmektedir. Tarihi ve kültürel gezi alanı olarak değerlendirilmektedir. Ağırnas Taş işçiliği meslek edindirme kurslarında ders olarak öğretilecektir. Taş işçiliği ustaları yine büyük eserlere imzaları atabileceklerdir”
 
Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor
 
31 Mart 2019 günü yapılan Mahalli İdareler Seçimleri sonrası kazanın Türkiye olduğunu vurgulayan MHP Melikgazi İlçe Başkanı Ertuğrul Yücebaş ile MHP Melikgazi Belediye Meclis Üyeleri ve AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Gökhan Ülke, şimdi sıranın hedeflenin projelerin gerçekleştirilmesi olduğu söyledi. 
 
Tebrik ve başarı dilekleri içerikli ziyaretleri gerçekleştirdiklerini ifade eden MHP Melikgazi İlçe Başkanı Ertuğrul Yücebaş ile MHP Melikgazi Belediye Meclis Üyeleri ve AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Gökhan Ülke; “Huzurlu ve güven içerisinde bir seçimi geride bıraktık. Kayseri huzur, güven ve sağduyulu bir şehirdir. Bu seçimlerde Cumhur İttifakında birleşerek bunun sürekliliğini istediler. Öncelikle seçmenlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.
 
31 Mart seçimlerinde milletin bir seçim yaptığını bu seçimde projelerin değerlendirildiğini ve MHP ile AK Parti Melikgazi İlçe Teşkilatların birlikte, dayanışma içerisinde çalışmaların bu başarıda büyük payı olduğunu belirten Dr. Mustafa Palancıoğlu ise; Melikgazi Belediye çalışmaları beğeniliyor, takdir topluyor ve örnek gösteriliyor. Çünkü Melikgazi Belediyesi planlı ve projeli bir çalışma sergiliyor. Bunda yatırım için alınan kararların birlik, beraberlik, dayanışma ve paylaşımın esas alınmasından kaynaklanıyor" dedi. 
 
31 Mart 2019 günü yapılan Mahalli İdareler Seçimleri sonrası büyük bir oran ile seçilen Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu ‘na Sivil Toplum Örgütleri, Mesleki Kuruluşlar, Mesleki Oda ve dernek ile Sendikalar, Üniversite Rektörleri, Parti İl ve İlçe Teşkilatların tebrik ve başarı dilekleri içerikli ziyaretleri devam ediyor.
 
Erciyes Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Şahin, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Kerim GÜNEY ile Rektör Yardımcıları,Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu’nun seçilmesinden dolayı tebrik ederek başarılarının devamı temennisinde bulundular.
 
Başarı temennisinde bulunan Üniversite Rektörleri ile Rektör Yardımcıları bir bakıma yatırım ve hizmetlerle ilgili fikir alış verişinde bulunduklarını belirten Misafirler; aslında 2014-2019 yılları arasında yapılan çalışmalar hakkında en iyi değerlendirmeleri Melikgazililerin 31 Mart günü sandıkta değerlendirdiğini söylediler.
 
Her yatırım ve hizmette mutlaka ilgili kişi, kurum ve kuruluşlar ile irtibatlı, işbirliği, dayanışma ve fikir alışverişinde olacaklarını belirten Dr. Mustafa Palancıoğlu “Ziyaretlerinden dolayı Öğretim Üyesi ve bilim insanı temsilcilerine çok teşekkür ediyorum. Bundan önce olduğu gibi yine birlikte ve dayanışma içerisinde bu şehrin menfaatleri doğrultusunda çalışacağız“ dedi. BÜLTEN