Başkan'dan açıklamalar: Ekmeğe zam mı gelecek? - Kayseri Ekmek Fiyatları!

Yeni yılda asgari ücretin de artmasıyla birlikte pek çok kaleme zam geldi. Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı ise yaptığı açıklamalarla ekmeğe zam mı geleceği sorusunu akıllara getirdi. Peki Kayseri'de güncel ekmek fiyatları ne kadar? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Başkan'dan açıklamalar: Ekmeğe zam mı gelecek? - Kayseri Ekmek Fiyatları!

Yeni yılda asgari ücretin de artmasıyla birlikte pek çok kaleme zam geldi. Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı ise piyasadaki buğday fiyatlarını işaret ederek ekmeğe zam gelebileceğini söyledi. Peki Kayseri'de güncel ekmek fiyatları nasıl? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı Haluk Tezcan, buğdayın kilogramının şu anda 9 lira 35 kuruştan satıldığını belirterek piyasanın olması gerektiği seviyede olduğunu söyledi.

Sözcü'de yer alan habere göre, Tezcan mevcut piyasadaki buğday fiyatına yapılabilecek herhangi bir fiyat artışının ekmek fiyatlarına yansıyacağını, bu durumda dar gelirli tüketicilerin zorlanacağını kaydetti.

Başkan'dan açıklamalar: Ekmeğe zam mı gelcek? - Kayseri Ekmek Fiyatları!

Tezcan, un üreticilerinin ekmek fiyatlarının artmasını önleyecek politikalara destek vererek enflasyonla mücadeleye büyük katkı sağladığını savundu.

Buğday ton fiyatının dünyada 220 dolar seviyesindeyken Türkiye'de 320 dolara ulaştığını söyleyen Tezcan, ''Buğday 8.5 lira olarak açıklanmıştı. Şu anda 9 lira 35 kuruşla olması gereken fiyatta. Bunun üzerine ilave bir artış olmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu fiyatlar dengeli fiyat seviyesidir. Buğdayı 9.5-10 liranın üzerine çıkaracak her zam ekmek fiyatlarına zam olarak yansıyacaktır. Gelir durumu düşük olan kesim un tüketimi çok yüksek. Makul bir fiyat olmazsa bu kesim zorlanır.'' dedi.

TUSAF Başkanı Haluk Tezcan, genç neslin un tüketimini azalttığını vurgulayarak iç piyasada tahminlerin aksine un tüketiminde artış olmadığını, özellikle genç neslin fit kalmak için ekmek ve makarna gibi karbonhidratlı yiyecekleri kestiğini, bunun da un tüketiminin azalmasına neden olduğunu belirtti.

Kayseri ekmek fiyatları!

Kayseri'de ekmek fiyatları 6 liradan 5 liraya düşürüldü. Bunun haricinde Kent Ekmek fiyatlarında ise nisan ayına kadar zam yapılmayacağı öğrenildi.

Başkan'dan açıklamalar: Ekmeğe zam mı gelcek? - Kayseri Ekmek Fiyatları!

Güncel Kent Ekmek fiyat listesi aşağıdaki gibidir,

Sade Somun (200 gr): 3,75 TL 

Tam Buğday Somun (200 gr): 4,75 TL 

Sade Tost Ekmeği (450 gr): 19 TL

Tam Buğday Tost Ekmeği (450 gr): 20 TL 

Çavdar Ekmeği (450 gr): 19 TL 

Tam Buğday Ekmeği (450 gr): 19 TL 

Köy Ekmeği (450 gr): 19 TL

Tam Tahıllı Ekmek (450 gr): 20 TL

Gacer Ekmeği (450 gr): 22 TL 

Ruşeymli Ekmek (450 gr): 22 TL 

Roll Ekmek (50 gr): 1,40 TL 

Roll Tam Buğday Ekmek (50 gr): 1,50 TL 

Roll Tuzsuz Ekmek (50 gr): 1,40 TL 

Galeta: 16 TL 

Galeta Tam Buğday: 16 TL 

Galeta Tam Tahıllı: 19 TL 

Galeta Çeşnili: 19 TL 

Galeta Ruşeymli: 19 TL

Galeta Unu (400 gr.): 11 TL

Simit: 7 TL

Glutensiz Ekmek (275 gr.) 14 TL