Başkan Büyükkılıç 'Kazanan Yine Kayseri Olacak'

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Organize sanayi bölgesinde gerçekleştirdiği gezisinde Tahir Nursaçan ile Ahmet Kürtüncü'yü ziyaret ederek, yapılacak seçimlerde başarılar diledi.

Başkan Büyükkılıç 'Kazanan Yine Kayseri Olacak'

1 Mart 2019 günü yapılacak Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu seçimlerinde aday olan Nursaçan ile Kürtüncü’yü ziyaret ederek seçimin huzur ve güven içerisinde geçmesi temennisinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, seçim sonuçlarında her iki adaydan kim kazanırsa kazansın sonuçta KAYSERİ’NİN KAZANACAĞINI kaydetti. 
 
Kayseri Organize Sanayisi ile Belediye işbirliği sonucu ipek yolunda daha gelişmiş bir üretim merkezi oluşturulacağını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, OSB seçimleri sonucunda üretimin, istihdamın ve ihracatın kazanacağını söyledi. 
 
“Yerli milli üretim teşvik edilecek, desteklenecek ve katkı sağlanacak” 
 
Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Organize sanayi Bölgesindeki tesislerini gezerek hem sanayiciler hem de çalışanlar ile sohbet etti ve ekonomik yatırımlar konusunda projelerini anlattı.
 
Organize Sanayi bölgesine seri ve güvenli ulaşım için Abdülhamid Han bulvarını hizmete açtıklarını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç "Kayseri Organize Sanayi bölgesi gerek kapsadığı alan ve bulunan fabrikalar ile İç Anadolu’nun adeta ihracat ve istihdam merkezedir. Çünkü Kayseri Organize Sanayi Bölgesi, özellikle Kayserimizin markası olan sanayi üretim merkezlerinin alanıdır" dedi. 
 
Sanayiciler ile işçilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Başkan Büyükkılıç, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ne ulaşımın çok alternatifli olduğu, bundan olayı ulaşım sorunu bulunmadığını söyledi. 
 
Organize Sanayi Bölgelerin ekonominin lokomotifi olduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, Sanayi Bölgelerinin, Kayseri için büyük bir kazanım olduğunu çünkü Kayserili girişimcilerin artık üreterek 5 kıtaya ihracat yaptıklarını kaydetti. 
 
"Bahreynliler ve Katarlılar Kayseri’ye geliyor" 
 
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri sağlık alanında öncü ve lider olduğunu bölge şehir olması ötesinde artık Arap yarım adasında yaşayanlara sağlık hizmeti sunduğunu söyledi. 
 
Kayseri ilinin özel ve kamu hastaneleri ile sağlık turizm için iyi bir potansiyel oluşturduğunu ve bu potansiyeli daha da genişleterek artıracaklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; “Kayseri de bulunan özel ve kamu hastaneleri, Erciyes Üniversitesi ile şehir hastanelerinin komşu şehirlerine hizmet vermektedir. Ancak son yıllarda özellikle Bahreynliler ile Katarlı vatandaşların Kayserimize gelerek tedavi olduklarını görüyoruz. Var olan bu potansiyeli artırarak şehrimizde özel turlar, uçak seferleri ile sağlık turizmin gelişmesine katkı sağlayacağız. Sonuç itibari ile Kayserimiz ve Ülkemiz kazanacaktır" dedi. 
 
Yurt dışından gelerek şehrimizde tedavi görecekler ile Şehir ekonomisine katkı sağlanacağını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri artık her yönü ile öncü, lider, bölge şehri ve cazibe merkezi olduğunu sözlerine ekledi. 
 
“Glutensiz ürünler için aşçılık eğitimi” 
 
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 'Glutensiz Yaşam Aileleri' için uygulanan eğitim projesi kapsamında Melikgazi Belediyesince aşçılık eğitimi verilen kurs merkezini ziyaret etti. 
 
Melikgazi Belediyesince düzenlenen Çölyak hastaları için Glutensiz ürünler aşçılık eğitimi verilen kurslarda öğrencilerin büyük bir sabır ama aynı zamanda şevk ve heyecan ile eğitim aldıklarını belirten, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; “Kayseri Çölyakla Yaşam Derneği İşbirliği” ile açılışı gerçekleştirilen kurslarımız devam etmektedir. Halk Eğitim Merkezi onaylı diploma verilecek olan kurslarımızda yapılan glutensiz lezzetlerden tattık” dedi. 
 
Çölyakın bir hastalık değil bir yaşam biçimi olduğunu ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Çölyaklı hemşerilerinin hayatlarını kolaylaştırmak ve kaliteli bir hayat sürmeleri için yerel yönetimler olarak her zaman yanlarında olacaklarını ve destek vereceklerini sözlerine ekledi. 
 
"Pastırma ve sucuk markalaşacak" 
 
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,Kayserimizin yerel değerleri ile kendine özgün gıda ürünlerinin markalaştırılacağını ve bunun için özel satış noktaları oluşturulacağını söyledi.
 
Özellikle Kayseri Pastırması ile sucuğunun ön plana çıkarılacağını ve bu ürünlerin adı söylenince Kayseri ile özleştirileceğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Pastırma ve sucuk ürünleri için üretimden başlayarak pazarlama aşamasına kadar her esnafın bu çalışma da yer alacağını kaydetti. Kayseri Belediyesinin ticaretin, ekonominin ve gelişmenin önünü açan, teşvik eden bir kurum olarak çalışacağını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Kayseri ilinin her giriş yönünde mutlaka pastırma ve sucuk satış mağazalarının yer alacağını özellikle hava alanı, otobüs terminali ve tren garında bu satış mağazaların turistlik satış merkezleri olarak hizmet vereceğini söyledi. BÜLTEN