BAL'da küme düşen Hacılar Erciyesspor'dan flaş açıklama! - Şike iddiası...

Bölgesel Amatör Lig 11. grupta yer alan Hacılar Erciyesspor, hafta sonu Bozokspor'a kaybederek bitime 2 hafta kala küme düştü. Küme düşmesinin ardından yönetim olarak resmi bir açıklama yayımlayan Hacılar Erciyesspor, şike yapıldığı iddiasında bulunarak 2 futbolcunun takımdan gönderildiğini belirtti. Detaylar haberimizde...

BAL'da küme düşen Hacılar Erciyesspor'dan flaş açıklama! - Şike iddiası...

Bölgesel Amatör Lig 11. Grupta mücadele eden 2 Kayseri ekibinden Hacılar Erciyesspor, küme düşen ekip oldu. Statü gereği 2 ekipten sıralama farketmeksizin, sezonu rakibinin altında bitiren küme düşecekti.

Bitime 2 hafta kala Develigücü'nün 4 puan gerisinde bulunan Hacılar, Develi'nin kalan 2 haftada 1 hükmen galibiyeti bulunması sebebiyle küme düştü.

Küme düştükten sonra zehir zemberek resmi bir açıklama yapan Hacılar Erciyesspor Kulübü, 2 futbolcusunun takımdan gönderildiğini dile getirdi. 

Hacılar ekibi, bazı oyuncularının rakip takımla oynayacak bir müsabakanın sonucuna tesir edecek ve maçın Hacılar Erciyes mağlubiyeti ile bitirilmesini sağlayacak şekilde bazı görüşmeler yapıldığını öğrendiklerini belirtti. Bunun sonucunda takımın ikinci kaptanı Mustafa İlkay Kartal ve Bora Barlas ile ilişkilerinin kesilip, takımdan gönderildiği vurgulandı.

İŞTE HACILAR ERCİYESSPOR'UN O AÇIKLAMASI;

"Hacılar Erciyesspor yönetimi ve camiası olarak, her zaman sporun dostluk, centilmenlik ve dürüstlük olduğunu savunduk ve bütün maçlarımıza bu düşünce ve duygularla hazırlandık. Kayseri'mizi ve Hacılar'ımızı bölgesel amatör ligde en güzel şekilde temsil etmeye gayret gösterdik. Spor ahlakını her zaman en ön planda tutmaya çalıştık.

2 sezondur mücadele ettiğimiz bölgesel amatör ligin 11. grubunda 13 takım arasında 5. sırada olmamıza rağmen, statü gereği ligin bitimine 2 hafta kala bölgesel amatör lige veda etmemiz kesinleşti. Yönetim ve tüm camia olarak bu durumun üzüntüsü içerisindeyiz.

Elbetteki başarının ve başarısızlığın sebep ve nedenleri yönetim olarak tarafımızca her zaman gündemimizde değerlendirilmiştir ve değerlendirilmektedir. Bu konuda yönetimde dahil olmak üzere gerekenler yapılacaktır.

Hacılar Erciyesspor olarak, biz bu düşüncelerle mücadelemize devam ederken kulübümüz içerisinde son dakika gelişmeler yaşanmıştır. Sezon içerisinde bazı oyuncularımız tarafından, rakip takımla oynayacağımız müsabaka sonucuna tesir edecek ve maçın sonucunun takımımızın mağlubiyeti ile bitirilmesini sağlayacak şekilde, aracılık yapan menajer ile bir takım görüşmeler yapıldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Şunu özellikle belirtmek isteriz, Hacılar Erciyes Spor yönetimi olarak herhangi bir maçta şike yapılmıştır demiyoruz, diyemiyoruz. Elimizde somut bir delil yoktur. Fakat böyle bir görüşme yapıldığı ve başka oyuncularında bu işe teşvik edilmeye çalışıldığı öğrenilmiştir.

Ayrıca bu konu sadece bir söylentiden ibaret değildir. Hal böyle olunca yapılmamıştır da diyemiyoruz maalesef. Yönetim olarak bu konuyu öğrenir öğrenmez takımın ikinci kaptanı Mustafa İlkay Kartal ve takımın tecrübeli futbolcusu Bora Barlas kulüpten gönderilmiş ve takımımızla ilişikleri kesilmiştir.

Gerek sezon içerisinde yapılan ve yapılmayan transferler, takımdan giden oyuncular, gerekse ligden düşmemiz neticesinde yapılan bütün yorumları ve eleştirileri takip etmekteyiz. Saygı çerçevesinde yapılan tüm yorumlara açık olduğumuzu bildiririz. Şunun bilinmesini isteriz ki yönetim, teknik kadro ve bütün oyuncularımızla her fedakarlığı yaparak çalışmalarımızı sürdürdük. Özellikle yönetim olarak bütün arkadaşlar maddi ve manevi desteklerini hiç esirgemediler. Hafta sonları ailelerimiz ile geçirmemiz gereken zamanlarda bile, tüm zamanımızı takımımıza ayırdık. Belediye başkanımız sayın Bilal Özdoğan tarafından maddiyat konusunda her zaman destek aldık. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Yalnız arkadaşlar, bu BAL ligi masrafları o kadar fazla oluyor ki, masrafların altından kalkılması gerçekten çok zor. Bizler de elimizden geldiği kadarı ile maddiyat konusunda da destek vermeye çalıştık. Ne yazık ki yaptığımız tüm çağrılar ve serzenişler neticesinde takımımıza bu katkılar haricinde maddiyat konusunda hiçbir destek alamadık. Durum bu halde iken bile hiçbir oyuncumuzun, teknik ekibimizdeki arkadaşların, bütün çalışanların, kurum ve kuruluşların takımımızdan alacağı kalmamıştır. Bütün ödemeler zamanında yapılmıştır. Başarısızlık mutlaka eleştirilecektir. Buna her zaman saygımız vardır. Başarısızlığı başta yönetim olmak üzere tüm ekip kabul ediyoruz. Giden oyuncular konusunda biz yönetim olarak ayrılmamaları yönünde çok çaba sarfettik. Kendilerinin ve ailelerinin istekleri sonucunda gitmelerine engel olamadık.

Sonuç olarak ortada bir başarısızlık var ve bunun neticesinde gerek yönetim, gerek teknik heyet ve gerekse de oyuncu kadrosu olarak herkesin gerekenleri yapacağından kimsenin bir kuşkusu olmasın. Yönetim olarak, bahsettiğimiz bu olaylar başarısızlığımızın arkasına sığınmak için yapılmış bir takım açıklamalar değildir. İlerleyen günlerde gerekenlerin yapılacağından ve daha detaylı açıklamaların paylaşılacağından kimsenin bir kuşkusu olmasın. Çabamız her zaman Hacılar ve Hacılar Erciyesspor menfaatleri doğrultusunda olmuştur.

Hacılar Erciyesspor yönetimi olarak bizim için başarıya giden her yol mubah değildir. Önemli olan dostluk, dürüstlük ve centilmenliktir. Bu kulüpte her bir kişi canla başla mücadele ederken, böyle bir girişim hiçbirimiz tarafından affedilecek bir durum değildir. Hacılar Erciyesspor yönetimi olarak hazmedemediğimiz bu durum karşısında gerekeni yaptığımızı ve yapmaya devam edeceğimizi belirtmek isteriz. Mustafa İlkay Kartal ve Bora Barlas'ın Hacılar Erciyesspor ile hiçbir ilişkisinin kalmadığı ve kulüpten gönderildiği tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur.

29.04.2024
Hacılar Erciyesspor Yönetim Kurulu"

BAL'da küme düşen Hacılar Erciyesspor yönetiminde flaş açıklama! - Şike iması...