Asgari ücretin işverene maliyeti belli oldu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın, asgari ücret tutarının yeni yılda ne kadar olacağı ile ilgili yaptığı açıklamadan sonra, asgari ücretin işverene maliyetinin ne olacağı da belli oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Asgari ücretin işverene maliyeti belli oldu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın, asgari ücret tutarının yeni yılda ne kadar olacağı ile ilgili yaptığı açıklamadan sonra, asgari ücretin işverene maliyetinin ne olacağı da belli oldu.

Asgari ücret Tespit Komisyonu’nun gerçekleştirdiği üçüncü toplantının ardından asgari ücret tutarının ne kadar olacağı belirlendi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısından sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan net asgari ücret miktarının 17 bin 2 TL olarak belirlendiğini açıkladı.

Yapılan açıklamayla; Yeni brüt asgari ücret 6 bin 588 TL artarak 13 bin 414 TL 20 bin 2 TL, net asgari ücret ise 5 bin 600 TL artarak 11 bin 402 TL'den 17 bin 2 TL'ye yükseldi.

Vedat Işıkhan’ın yaptığı açıklama ardından,  Brüt 20 bin 2 TL 50 kuruş olan asgari ücrete, 3 bin 100 TL 39 kuruş SGK primi (işveren payı) ile 400 TL 5 kuruş işveren işsizlik sigorta primi kalemleri de eklenince yeni asgari ücretin bir işçi için işverene aylık maliyeti 23 bin 502 TL 94 kuruş oldu.