Asgari Ücrete Ara Zam Mı Geliyor!

Yükselen enflasyon ve fiyat artışlarının devam etmesi üzerine vatandaşlardan asgari ücrete ara zam beklentisi oluştu. Asgari ücrete ara zam geliyor mu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Bülteninde…

Asgari Ücrete Ara Zam Mı Geliyor!

Enflasyonun sürekli yükselmesi ve ürün fiyatlarındaki artışların devam etmesi üzerine Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, basın mensuplarıyla bir araya geldiği iftar yemeğinde konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Asgari Ücrete Ara Zam Mı Geliyor!

Enflasyon ve Ürün Artışları Önemli 

Asgari ücretin 2024 için bir senelik olarak belirlendiğinin altını çizen Başkan Arslan, ‘Enflasyondaki bu yükseliş ve fiyatlardaki bu artış söz konusu olursa doğal olarak bu tartışmalar hızlanacaktır. Ara zam talebi, enflasyona göre şekillenecektir. ‘dedi. Temmuz ayındaki enflasyon oranlarına göre hareket edeceklerini ifade eden Arslan, temmuz ayı tablosuna bakıp ürün fiyat artışları ve enflasyona göre hareket edeceklerini belirtti. 

Asgari Ücrete Ara Zam Mı Geliyor!

Tazminatlar da Hak Kaybı VAR

Kıdem tazminatı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Hak-İş Genel Başkanı Arslan, Mevcut sistemde ciddi eksikliklerin olduğunu, arabuluculuk sisteminin suiistimal edildiğini ve bununda hak kayıplarına neden olduğunu ifade etti. 

Emekli Sendikası Kuruldu

Hak-İş bünyesinde kurulacak emekli sendikasına ilişkin çalışmalara da değinen Arslan, bu kapsamda ilk adım emekliler derneğinin kurulduğunu açıkladı. Arslan, ‘Biz emekli üyelerimizin haklarını korumak adına emekli sendikamızın ve derneğimizin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu bizim için geç kalmış bir karardı. Bu konuyu gündemde tutacağız.’ dedi.