Asgari Ücret Tartışması Alevlendi: Ara Zam mı Geliyor?

Asgari ücretin 17 bin 2 TL olarak belirlenmesinin ardından, temel gıda ve pek çok ürüne de zam geldi. Dolayısıyla asgari ücrete ara zam yapılması kulislerde konuşuluyor. Peki, asgari ücrete zam gelecek mi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Asgari Ücret Tartışması Alevlendi: Ara Zam mı Geliyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2024 yılında asgari ücretin 17 bin 2 TL olarak belirlenmesinin ardından, pek çok çalışanın zamlı maaşlarını alamadan temel tüketim ürünlerinde fiyat artışları yaşanıyor. Zamların ardından yıl içinde ek bir artışın yapılmayacağı kararlaştırılırken, yerel seçim sürecinde asgari ücretlilere yeni bir zam yapılması ihtimali kulis bilgisi olarak gündemde.

‘İlkemiz enflasyona ezdirmemek’

Yeni asgari ücretin belirlenmesinden önce Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan 2024 yılında ara zam olmayacağı şu sözlerle ifade etmişti; ‘Temmuz ayında olduğu gibi ilkemiz yine enflasyona ezdirmemek. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz.’

‘Zam da yapmayı para da vermeyin’

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ise asagari ücrete bu yıl ara zam yapılmamasına tepki göstermişti. Atalay; ‘Yıllardır asgari ücret görüşmelerine arkadaşlarımız katıldı. 12 kalemi ilgilendiriyor. Bu ücret başlangıç ücreti. Öyle bir noktaya geldi ki bu ücret geçim ücreti oldu. Bakan bu sene bir defa olacak diyor. Hiç olmasın, zam da yapmayın para da vermeyin’ dedi.

Yıl içinde ek bir zam yapılmayacağı kararlaştırılmış olsa da, yerel seçim sürecinin yaklaşmasıyla birlikte asgari ücretlilere yeni bir zam yapılması ihtimali kulislerde konuşulmaya başladı. Asgari ücretlilerin enflasyon karşısında ezilmemesi için ek bir zam yapılması planlanıyor. Konuyla ilgili hükümetten açıklama gelmedi.