ALi DAĞI PROJESi RAFA MI KALKTI?

Ordu'nun en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Boztepe teleferik hattının geçen yıl 800 bin yolcu taşıdığının açıklanması Kayseri'de 2017 yılında gündeme gelen Talas - Ali Dağı Teleferik Projesi'ni akıllara getirdi.

ALi DAĞI PROJESi RAFA MI KALKTI?

Ordu’nun en önemli turizm merkezlerindenbirisi olan Boztepe teleferik hattının geçen yıl 800 bin yolcu taşıdığı nın açıklanması Kayseri’de 2017 yılında gündeme gelen Ali Dağı Teleferik Hattı’nı akıllara getirdi. Yapılan açıklamada, Ordu’da 2011 yılında hizmete giren teleferik geçen yıl yaklaşık 800 bin yolcu taşıyarak Türkiye’de 55 ilin nüfusunu geride bıraktığı belirtildi. Kayseri için de Ordu Boztepe teleferik hattına benzer bir projenin Talas Meydanı’nın dan Ali Dağı’na uzanacak bir hat üzerinde hayata geçirilmesi için çalışmaların başlandığı belirtilmesine karşın hiç bir gelişme olmaması akıllarda soru işareti bıraktı. 2017 yılının Temmuz ayında Talas Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen 8. Ali Dağı Uluslararası Yamaç Paraşütü Şampiyonası’na katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “Talas Meydanı’ndan Ali Dağı’na Teleferik Projesi çalışmalarına başladık” açıklamasının ardından kentte heyecan yaratan proje ile alakalı aradan geçen 18 aya rağmen bir gelişme olmaması ‘Ali Dağı Teleferik Projesi rafamı kaldırıldı’ yorumlarına neden oldu.
 
BAŞKAN ÇELİK AÇIKLAMIŞTI
 
8. Ali Dağı Uluslararası Yamaç Paraşütü Şampiyonası’na katılan Başkan Çelik, Talas Meydanı’ndan Ali Dağı’na Teleferik Projesi çalışmalarına başladıklarını ifade ederek açıklamasında şu ifadelere yer vermişti; “Talas Meydanı’ndan Ali Dağı’na Teleferik Projesi çalışmalarına başladık. Projemiz tamamlandığında şehrimize gelen misafirlerimiz Talas Meydanı’ndan Ali Dağı’na teleferikle ulaşmış olacak. Bu projeleri tamamladığımız zaman Kayseri’yi daha fazla cazibe merkezi haline getirmiş olacağız. Yamaç paraşütü ve benzer etkinlikleri düzenleyerek Kayseri’nin uluslararası arenada önemini artıracak projelerimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. HABER: MEHMET SERBEZ