Akay, Akşener'le görüştü mü ?

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay'ın milletvekili adaylığı için İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştüğü iddia edildi. Görüşmeyi, bir reklam ajansının sahibinin ayarladığı konuşuluyor.

Akay, Akşener'le görüştü mü ?

İYİ PARTİ İLE TEMAS
Genel seçim tarihinin 14 Mayıs olarak işaret edilmesinden sonra siyasi kulisler hareketlenirken, milletvekili adayı olmak isteyen isimler de siyasi partilerin kapısını aşındırıyor. Kayseri’den pek çok işadamı ve bürokrat, siyasi partilerin genel merkezine giderek nabız yoklarken, Kayseri kulislerine bomba gibi düşen bir iddia siyasi kulislerde konuşulmaya başlandı. İddiaya göre, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, İYİ Parti’den aday olmayı düşünüyor.
AKŞENER İLE GÖRÜŞTÜ İDDİASI
Kayseri siyasi kulislerine yansıyan iddiaya göre, Hüseyin Akay, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin içeriği hakkında bilgi sahibi olunmazken, Akay’ın İYİ Parti’den milletvekili adaylığının değerlendirildiği iddia edildi. Akşener ile Akay arasındaki görüşmeyi hem partinin hem de Kayseri Şeker Fabrikası’nın halkla ilişkiler faaliyetlerini yürüten ajansın sahibinin ayarladığı da ileri sürülüyor.
DAHA ÖNCE MHP İLE GÖRÜŞME
Hüseyin Akay’ın geçtiğimiz dönemdeki seçimlerde de milletvekili adayı olmak istediği ve bu nedenle MHP Genel Merkezi’nde partinin genel başkan yardımcılarıyla görüşmeler gerçekleştirdiği iddia edilmişti. Bu konu gündeme gelmiş ancak Akay tarafından herhangi bir açıklama yapılmamıştı.