Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nde FETÖ/PDY operasyonu

Kayseri'de yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünde görevli 2 müdür yardımcısı gözaltına alındı.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nde FETÖ/PDY operasyonu

Edinilen bilgiye göre İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyonlar kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde müdür yardımcısı görevindeyken ihraç edilen Bekir Ç. ve Naim D. gözaltına alındı. Gözaltına alınanların terör örgütünün aralarında haberleşmek için kullandığı 'bylock' programı kullandıkları tespit edildiği öğrenildi.
 
Gözaltına alınan 2 kişinin Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.
 
Kayseri'deki FETÖ/PDY operasyonu 
 
Kayseri'de FETÖ/PDY operasyonu kapsamında, Başbakanlığa 'böcek' yerleştiren eski İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdür Yardımcısının kardeşi ile FETÖ'den firari olan Yargıtay Üyesinin eşi tutuklandı. 
 
Kayseri’de FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik soruşturma kapsamında Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 11 ilde eş zamanlı operasyon yapılmıştı. Operasyonda Başbakanlığa 'böcek' yerleştirdiği belirlenen ve Romanya’da yakalanan Sedat Z.'nin kardeşi Yakup Z. ile FETÖ'den firari durumda bulunan Yargıtay üyesi Ali A.'nın eşi Nilgün A. gözaltına alınmıştı. Yakup Z.'nin terör örgütünün haberleşmesinde kullanılan 'bylock' programı kullanıcısı olduğu tespit edilmişti.
 
Yakup Z., Nilgün A. ile birlikte Hamdi Y. emniyetteki işlemlerin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.