Ahmet Taş'tan Kızılordu Korosu Tepkisi!

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği Başkanı Ahmet Taş Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nde (KGC) düzenlediği basın açıklamasında gündemi değerlendirdi. Yaklaşan Çerkes Soykırımı yıl dönümü sebebiyle Kızılordu Korosu'na tepkide bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Ahmet Taş'tan Kızılordu Korosu Tepkisi!

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği Başkanı Ahmet Taş ve Birleşik Kafkasya Derneği Başkanı Cemil Görücü Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nde (KGC) düzenlediği basın açıklamasında gündemi değerlendirerek, yaklaşan Çerkes Soykırımı yıl dönümü sebebiyle Kızılordu Korosu'na tepkide bulundu.

Taş konuşmasına 7 Ekim 2023 gününden bu yana İsrail ve destekçisi ABD ve AB ülkelerinin Gazze ve Filistin de devam eden soykırım saldırılarında çoğunluğu çocuk kadın olmak üzere 45 bin Müslüman hayatını kaybetti 100 bine yakın insanın yaralandığını ifade ederek başladı.

Ahmet Taş'tan Kızılordu Korosu Tepkisi!

ABD’nin farklı şehirlerinde Üniversite öğrencilerinin Filistin ve Gazze’ye desteklerinden dolayı teşekkürlerini ileten Taş, ‘ABD’nin farklı şehirlerinde Üniversite öğrencilerinin Filistin ve Gazze'ye destek eylemlerini onurlu bir davranış olarak değerlendiriyor ve destekliyoruz’ dedi. Ahmet Taş Türkiye’deki Üniversite öğrencilerinin de Filistin için ayağa kalkması mazlum Filistin halkının yanında yer almasını talep etti.

Ahmet Taş, ‘Gazze'de akan kanın son bulması için derhal ateşkes sağlanması ve saldırıların durdurulması, İnsani yardımların Gazze'ye ulaşması ve yaralıların tedavisine başlanması çağrımızı yeniliyoruz’ isteğini yineledi.

Çerkes Sürgünü ve Tatar Sürgünü

Ahmet Taş, tarihte kara bir leke olarak duran Çerkez sürgünü ve Tatar sürgünün yıl dönümü olması konusuna da değindi.  ‘18 ve 21 Mayıs tarihlerinde Rus Kızılordu korosu'nun Türkiye'de sahne alarak gösteri yapacak olması Çerkez ve Tatar kardeşlerimizin tarihine saygısızlık ve acılarının yenilenmesine sebep olacağı duygusu İle gönüllü kuruluşlar olarak Kızılordu korosu'nun programının iptal edilmesini talep ediyoruz’ ifadelerinde bulundu. Sürgünlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan Rahmet dileyerek, Çerkez ve Tatar kardeşlerimize taziye dileklerini iletti.

31 Mart Yerel Seçim Sonuçları

Ahmet Taş, yerel seçimlerden sonra seçimi kazanarak göreve başlayan bazı il ve belediye başkanlarının, yabancı uyruklu insanlara ayrım yaptıklarını ifade ederek, ‘Farklı fiyatlardan hizmet götürme, tabelalarını kaldırma ve diğer konularda hukuksuz ve adaletsiz uygulamalara başladıkları kamuoyuna yansımış bulunmaktadır. Allah’ın yarattığı en güzel varlık olan insanlar arasında, yerli ve yabancı diye ayrımı yapılmasını adalet insanlık ve hukuk adına asla kabul edilemez buluyor ve kınıyoruz. Göçmen ve sığınmacıların uluslararası hukuk ve anlaşmalardan doğan insani haklarının korunması için yanlış uygulama yapan belediyelere karşı ilgili kurumları tedbir almaya davet ediyoruz’ dedi.