ABD MALLARINA BOYKOT

Başkan Erdoğan, ABD'nin ekonomik saldırısına Türkiye'nin yine ekonomi ile cevap vereceğini belirterek, 'İhraç, ihraç, ihraç... Üretim, üretim, üretim... Daha çok istihdam oluşturacağız. Amerika'nın elektronik ürünlerine boykot uygulayacağız. Onların Iphone'u varsa, öbür tarafta Samsung var. Kendi ülkemizde Venüs var, Vestel var. Ne yaptığımızı, ne yapacağımızı anlasınlar' dedi.

ABD MALLARINA BOYKOT

Yenişafak'taki haberde şu ayrıntılara yer verildi; "Erdoğan, ‘’Onların iPhone’u varsa bizim de Vestel’imiz var” diyerek ABD’nin elektronik ürünlerine boykot uygulayacaklarını belirtti.
 
yaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından düzenlenen "Kuruluşundan Bugüne AK Parti Sempozyumu"na katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD'nin Türkiye'ye yönelik ekonomik saldırısına ilişkin önemli mesajlar verdi:
 
Türkiye'ye yönelik açık bir ekonomik saldırı var. Eskiden bu işler, daha sofistike, daha örtülü, daha dolaylı yollardan yapılıyordu. Şimdi bodoslama bir şekilde üzerimize geliyorlar. Buna karşı yapılacak iki şey var. Bunlardan biri ekonomik, diğeri siyasi tavırdır. Ekonominin gerektirdiği tedbirleri aldık alıyoruz. Yapabileceğiniz ikinci ve bana göre asıl önemli olan husus, siyasi duruşumuzu sağlam tutmaktır.
 
EKONOMİMİZ TIKIR TIKIR ÇALIŞIYOR
 
Madem maruz kaldığımız saldırıların ekonomimizin gerçek durumuyla bir ilgisi yoktur, işin arkasında başka niyetler vardır, öyleyse bizim de kendimizi buna göre konumlandırmamız gerekiyor. Türkiye ismini kapatıp ülkemizin ekonomik verilerini yerli yabancı, dost düşman kime gösterirseniz gösterin ortada bir gariplik olduğunu fark edecektir. Bugün ülkemiz her bakımdan dünyadaki en sağlam bankacılık sistemlerinden birine sahiptir. Ekonomimiz tıkır tıkır çalışıyor.
 
ONLARA DA BİR MALİYETİ VAR
 
ABD sadece Türkiye'yi değil, Çin'den Rusya'ya, İran'dan Avrupa'ya kadar pek çok yeri, hemen yanı başındaki Kanada'yı ekonomik bakımdan hedef alıyor. Türkiye'ye yönelik daha büyük ve daha derin bir operasyon yapılıyor. Bunlar, sahada bize istediklerini yaptıramayınca da tıpkı diplomasi, askeri güç, sosyal ve siyasi istikrarsızlık gibi ekonomiyi de bir silah olarak kullanmaktan çekinmiyorlar. Şunu da söyleyeyim, yaşadığımız sürecin bize bir maliyeti vardır ama operasyonu gerçekleştirenlere de bir maliyeti olduğu şüphesizdir.
 
İŞİMİZE DÖRT ELLE SARILALIM
 
Buradan milletimize, özellikle de iş dünyamıza sesleniyorum; ekonomik tetikçilere vereceğimiz en güzel cevap, işimize dört elle sarılmak olacaktır. Daha çok üreteceğiz, daha çok ihraç edeceğiz, depoları kilitlemenin anlamı yok. İhraç, ihraç, ihraç... 'Üretimi askıya alalım.' Çok ciddi yanlış yaparsınız. Üretim, üretim, üretim... Yola devam. Daha çok istihdam oluşturacağız, daha çok ter dökeceğiz, daha çok emek vereceğiz.
 
ÜRETİP BİZ DIŞARIYA SATACAĞIZ
 
Dışarıdan dövizle aldığımız her ürünün daha iyisini, daha kalitelisini burada üretip, biz dışarıya satacağız. Amerika'nın elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız. Onların iPhone'u varsa, öbür tarafta Samsung var. Kendi ülkemizde Venüs var, Vestel var.
 
Biz bunları uygulayacağız. Ne yaptığımızı, ne yapacağımızı anlasınlar. Dolayısıyla biz, kendimize yeteceğiz. Olmayanı da üreteceğiz. Dışarıya para verip yaptırdığımız her işin daha güzelini yapıp biz dışarıya servis edeceğiz." KAYNAK: YENİŞAFAK