4 bin 500 kişi vergi yapılandırması istedi

Melikgazi Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürü Emin Baki Şahin, internet üzerinden vergi borcu yapılandırması kapsamında şimdiye kadar 4 bin 500 civarında talep aldıklarını söyledi.

4 bin 500 kişi vergi yapılandırması istedi

İnternet üzerinden vergi borcu yapılandırmasıyla ilgili bilgi veren Melikgazi Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdür Emin Baki Şahin, bu sistemle pandemide temasın en aza indirilmesini hedeflediklerini dile getirdi. Şahin, "Hem sağlık açısından ham de çalışanlarımız açısından yoğunluk oluşmaması için e-devlet üzerinden yapılandırma başvurusu yapıyoruz. Hafta içi 2 bin 500’e yakın yapılandırma başvurusu aldık. Bu yapılandırma başvurularını mesaide olan arkadaşlarımızla sonuçlandırıp tekrar vatandaşa kısa mesaj olarak gönderiyoruz. Vatandaşlar kendisine gelen kısa mesajdan sonra yapılandırmasını kaç taksit ve hangi sürelerde ödeyebileceğini görebiliyor. Ödemelerini de yine belediyemizin internet sitesi üzerinden ödeyebiliyor. Yani pandemi döneminde vatandaş belediyeye gelmeden yapılandırmasını yapabiliyor ve yine belediyemizin internet sitesi üzerinden ödemesini gerçekleştirebiliyor." diye konuştu.


YÜZDE 80'İ PEŞİN ÖDEME YAPTI
“Şimdiye kadar 4 bin 500 civarında yapılandırma başvurusu yapıldı” diyen Şahin, “Bunların 2 bin 500 tanesini vatandaşlar belediyemizin sitesinden e-devlet aracılığıyla yaptı. Geriye kalan kısım da bizzat belediyemize gelip yapılandırma yapanlar. Sevindiğimiz yanı vatandaşın yüzde 80’i yapılandırmayı tek taksit peşin ödeyerek yapmak istedi. Zaten en avantajlı olanı da bu çünkü faizin yüzde 90’ı yapılandırma sonucunda kaldırılıyor. Yapılandıranların yüzde 50’si de ilk taksiti ödemiş durumdalar.” dedi.
Vergi borcu yapılandırmaları başvuruları 31 Aralık’a kadar devam edecek. Başvuru yapanlar da 31 Ocak’a kadar vergilerinin ilk taksitini ödeyebilecek.


Yapılandırma başvurusu nasıl yapılır?
Vergi borçlarını yapılandırmak isteyen ve bizzat belediye gelemeyip internet üzerinden başvuru yapmak isteyen vatandaşlar şu yöntemi izleyerek başvuruda bulunabilecek: Melikgazi Belediyesi’nin internet sitesine girilmesinin ardından sağ altta yer alan ‘yapılandırma’ butonuna basılması gerekiyor. Butona basılasının ardından ekrana e-devlete giriş bilgileri ekranı geliyor. E-devlet bilgilerinin girilmesinin ardından ekrana gelen yapılandırma taksit bilgileri kısmında taksit sayısı belirlenebiliyor. Böylece vergi yapılandırma başvurusu gerçekleşmiş oluyor. Yapılan başvuru belediyenin ULAKBEL sistemine otomatik olarak kaydoluyor. ULAKBEL’de oluşturulan vatandaşların taksit talepleri, yapılan değerlendirmelerin ardından vatandaşa vergi yapılandırmasının yapıldığına ve ödeme yapabileceğine dair bilgilendirici kısa mesaj gönderiliyor. Vatandaş gelen kısa mesaj bilgisinin ardından yine belediyesinin internet sitesinden e-belediye butonu yardımıyla yapılandırılan vergi borcunun ödemesini gerekli bilgileri girmesinin ardından ödeyebiliyor.

>Haber-Video: Ekrem Nazlı