17. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Ramazan ayı geldiğinde herkesi iftar menüsü hazırlama telaşı sararken, akşama ne pişirsem en çok sorulan sorulardan biri oluyor. Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak sizlere 30 gün boyunca iftar menüsü önerisi ile geleceğiz. Bizi takip etmeyi unutmayın. 17. Gün iftar menüsünün detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

17. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Ramazanın 17. Gününde iftar menünüz belli mi? Ramazan ayında ailesiyle güzel bir iftar hazırlığında olanlar ‘bugün ne pişirsem?’ diye araştırmalar yapıyor.

Ramazanın ayının ilk haftasının rehavetinin geçmesi üzerine, iftar menüsü hazırlama yoğunlukları da başladı. Ramazan ayının ilk günleri heyecanı ile tatlısından çorbasına kadar bir menü hazırlanır. Bizde sizler için 17. Gün İftar menüsünü hazırladık.

17. Gün İftar menüsü:                                                                                                                   

Köz Domates Çorbası

Balkan Mantısı

Mevsim Salata

Bal Parmak Tatlısı

 

Köz Domates Çorbası; Közlenmiş domates, soğan, biber ve sarımsağın buluştuğu bu enfes çorba hem size hem de misafirlerinize muhteşem bir başlangıç sunacak. Tarifin detayları;

17. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Malzemeler;

3 domates
1 kapya biber
1 soğan
3-4 diş sarımsak
2 silme yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yağ
Yarım paket krama
1 yemek kaşığı salça
Karabiber, tuz

Hazırlanışı;

Öncelikle domates, soğan, biber ve sarımsağı közleyelim. Sonrasında bir tencereye yağı ve unu alalım. Unun kokusu çıkana kadar kavuralım. Salça, karabiber ve tuzu un karışımına ekleyerek, karıştıralım. Daha sonra temizlediğimiz közlenmiş sebzeleri ekleyerek, suyu ilave edelim. Bu aşamada sürekli karıştıralım.

Not: Suyunu önce az ekleyim ve pürüzsüz kıvama gelene kadar blendardan geçirelim. Damak zevkinize göre kıvamını ayarlayabilirsiniz.  Kaynayınca 10-15 dakika daha altı kısık kaynatalım, son olarak kremayı ekleyip, karıştırıp ocağın altını kapatalım.

Balkan Mantısı; Son zamanlarda popüler olan Balkan mantısı pratik yapımıyla iftar sofralarınızı lezzetlendirecek.

17. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Balkan mantısı tarifi için TIKLAYINIZ…

Mevsim Salata; Soğan, domates, biber ve maydanoz bir araya gelerek, enfes salata sosuyla iftar sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

17. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Bal Parmak Tatlısı: Az malzemesi ve basit yapımıyla en sık yaptığınız tarifler arasında yerini alacak.

17. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Bal parmak tatlısının tarifi için TIKLAYINIZ…