15. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Ramazan ayı geldiğinde herkesi iftar menüsü hazırlama telaşı sararken, akşama ne pişirsem en çok sorulan sorulardan biri oluyor. Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak sizlere 30 gün boyunca iftar menüsü önerisi ile geleceğiz. Bizi takip etmeyi unutmayın. 15. Gün iftar menüsünün detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

15. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Ramazanın 15. Gününde iftar menünüz belli mi? Ramazan ayında ailesiyle güzel bir iftar hazırlığında olanlar ‘bugün ne pişirsem?’ diye araştırmalar yapıyor.

Ramazanın ayının ilk haftasının rehavetinin geçmesi üzerine, iftar menüsü hazırlama yoğunlukları da başladı. Ramazan ayının ilk günleri heyecanı ile tatlısından çorbasına kadar bir menü hazırlanır. Bizde sizler için 15. Gün İftar menüsünü hazırladık.

15. Gün İftar menüsü;

Yayla Çorbası

Patates Mantısı

Kebapçı Usulü Acılı Ezme

Damla Tatlısı

 

Yayla Çorbası; Türk mutfağının en sevilen çorbalarından biri olan Yayla çorbası ile başlangıç yapıyoruz.

15. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Malzemeler;

1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
5 su bardağı sıcak su
Tuz

Sosu için;

2 yemek kaşığı tereyağı
Nane, pul biber

Hazırlanışı;

Pirinçleri yıkayıp suyunu süzüyoruz ve bir tencereye aktarıyoruz. Üzerine sıcak suyu ekleyip pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Çorbanın terbiyesi için geniş bir kasede yoğurt, un ve yumurtayı karıştırıyoruz. Kaynayan pirincin suyundan 1-2 kepçe alıyoruz ve yavaş yavaş terbiyenin olduğu kaseye karıştırarak ilave ediyoruz. Karıştırdığımız terbiyeyi bu sefer pirinçlerin kaynadığı suya aynı şekilde yavaş yavaş ilave ediyoruz ve bir yandan karıştırıyoruz. Çorba kaynamaya başladıktan sonra tuzunu ilave ediyoruz. 2-3 dakika daha kısık ateşte kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz. Sosu için bir sos tenceresinde tereyağı, nane ve pul biberi kızdırıyoruz.

Patates Mantısı; Herkesin keyifle tüketeceği ve yapımı kolay olan bu lezzetli mantı sofralarınızı taçlandıracak.

15. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Malzemeler;

4-5 adet orta boy patates

Kıymalı harcı için;

1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
150 gram kıyma
1 adet küçük soğan
2 yemek kaşığı domates sosu
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
Karabiber, pul biber
Yarım çay bardağı su

Üzerine;

Küçük bir kase yoğurt
1 diş sarımsak ve tuz
İnce kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı;

Tavaya yağları ekleyip ısıtın, kıymayı ekleyip hafif kavurun, küçük doğranmış soğanları ilave edip kavurun. Salça, domates sosu ve baharatları ilave edin kavurun, suyunu ilave edip iki üç dakika pişirip altını kapatın. Patatesleri küp küp doğrayıp hafif tuzlayın kızgın yağda kıtır kıtır olana kadar kızartın, uygun bir servis tabağına alın. Üzerine tuzlu sarımsaklı yoğurt gezdirin. Üzerine kıymalı harcı dökün, ince kıyılmış maydanoz serpiştirip servis edebilirsiniz.

Kebapçı Usulü Acılı Ezme; Restoranlarda kebabın yanına mutlaka servis edilen acılı ezme, damaklar da iz bırakan bir tat olarak yer alıyor. Kebapçılarda yediğimiz ama bir türlü tarifini bulamadığımız o lezzetli acılı ezmeyi aslında bire bir evde de hazırlayabiliriz.

15. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Kebapçı Usulü Acılı Ezme Tarifi İçin TIKLAYINIZ…

Damla Tatlısı; Az malzemeli ve pratik yapımıyla öne çıkan bu tatlı, herkesin evinde kolayca hazırlanabilir. Sadece birkaç basit adımla iftar sofrasını tatlandırabilirsiniz.

15. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Damla Tatlısı Tarifi İçin TIKLAYINIZ…

İftar vaktinde sevdiklerinizle bir araya gelerek, bu enfes yemekleri paylaşmanın keyfini çıkarın. Şimdiden hayırlı iftarlar…