15 gün içinde 6.2 büyüklüğünde deprem olacak mı? Uzmanından dikkat çeken açıklama geldi

Sosyal medyada, 15 gün içinde 6.2 büyüklüğünde deprem olacak iddiaları dolaşıyor. Kayseri Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, bu iddiaya nasıl yanıt verdi. Malatya ile Kahramanmaraş arasında böyle bir deprem mümkün mü? Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberinde...

15 gün içinde 6.2 büyüklüğünde deprem olacak mı? Uzmanından dikkat çeken açıklama geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sosyal medyada, 15 gün içinde 6.2 büyüklüğünde deprem olacak iddiaları dolaşıyor. Malatya ile Kahramanmaraş arasında böyle bir deprem olması mümkün mü? 

Kayseri Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, Funda isimli bir vatandaşın, ‘Hocam Malatya Kahramanmaraş arası 6.2 büyüklüğünde deprem 15 gün içinde olacağı paylaşımı yapmış bir araştırmacı. Gece uykularımız kaçtı ne olur bizi bilgilendirin binalarımız çok sıkıntılı’ yorumu yaptı.

Evsen de, ‘Falcıları takip etmeyi bırakın’ dedi. Evsen, gece gündüz, vatandaşların bu gibi meraklı sorularına bıkmadan usanmadan yanıt veriyor.

Yine bir vatandaşın, ‘Hocam Malatya Kahramanmaraş’ta 6.2 büyüklüğünde 15 gün içinde bir deprem söylentisi var bu ne kadar doğru olabilir?’ benzer şu sorusuna yine benzer şu yanıtı verdi: ‘Lütfen kime inanacağınıza karar verin. Bunlar falcı.’

Evsen, 'Son günlerde 3 güne kadar şu bölgelerde bu kadar büyüklükte deprem olacak, şeklinde sosyal medyadan fala bakarak, ayı, gezegenleri, mevsimleri, geceyi ve gündüzleri referans gösterenler; depremler  bunların hiç biri ile alakalı değildir. İnsanları kandırmayı bırakın' ifadelerini kullandı.