13. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Ramazan ayı geldiğinde herkesi iftar menüsü hazırlama telaşı sararken, akşama ne pişirsem en çok sorulan sorulardan biri oluyor. Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak sizlere 30 gün boyunca iftar menüsü önerisi ile geleceğiz. Bizi takip etmeyi unutmayın. 13. Gün iftar menüsünün detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

13. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Ramazanın 13. Gününde iftar menünüz belli mi? Ramazan ayında ailesiyle güzel bir iftar hazırlığında olanlar ‘bugün ne pişirsem?’ diye araştırmalar yapıyor.

Ramazanın ayının ilk haftasının rehavetinin geçmesi üzerine, iftar menüsü hazırlama yoğunlukları da başladı. Ramazan ayının ilk günleri heyecanı ile tatlısından çorbasına kadar bir menü hazırlanır. Bizde sizler için 13. Gün İftar menüsünü hazırladık.

13. Gün İftar menüsü;

Mercimek Çorbası

Tepsi Mantısı

Mevsim Salata

Padişah Yastığı

 

Mercimek Çorbası Tarifi; Türk mutfağının en sevilen çorbalarından biri olan mercimek çorbası ile başlangıç yapıyoruz.

13. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Malzemeler;

1,5 su bardağı kırmızı mercimek

1 adet soğan

1 diş sarımsak

Yarım yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber

Yeteri kadar sıcak su

Hazırlanışı;

Mercimek çorbası tarifi için önce sebzeleri soyun. İster rendeleyin ister ufak doğrayın. Mercimekleri bol suda yıkayın. Bir tencerenin içine tereyağı ve sıvı yağı alın. Eritin. İçine soğanı ve sarımsağı ilave edin kavurmaya başlayın. Salçalı sevenler salça da ekleyebilir. Üzerine mercimekleri ve sıcak suyu ekleyerek kaynamaya bırakın. Sebzeler iyice yumuşayıp, mercimekler piştiğinde blenderdan geçirin. Tekrar ocağa alın. 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ince delikli bir süzgeçten geçirebilir.

Tepsi Mantısı; Mantısıyla ünlü şehrimiz Kayseri'de en çok sevilen ‘Tepsi Mantısı’ iftar sofralarınızı lezzetlendirecek.

13. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Tepsi Mantısı Tarifi İçin TIKLAYINIZ…

Mevsim Salata; İftar sofranızı renklendirecek, yemeklerin yanında hafif bir mola oluşturacak salatalar, beslenme uzmanları tarafından da öneriliyor.

13. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Padişah Yastığı Tatlısı; Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan padişah yastığı tatlısı, iftardan sonra kahvenizin yanına tatlılık katacak.

13. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Padişah Yastığı Tarifi İçin TIKLAYINIZ…

İftar vaktinde sevdiklerinizle bir araya gelerek, bu enfes yemekleri paylaşmanın keyfini çıkarın. Şimdiden hayırlı iftarlar…