10. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Ramazan ayı geldiğinde herkesi iftar menüsü hazırlama telaşı sararken, akşama ne pişirsem en çok sorulan sorulardan biri oluyor. Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak sizlere 30 gün boyunca iftar menüsü önerisi ile geleceğiz. Bizi takip etmeyi unutmayın. 10. Gün iftar menüsünün detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

10. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?

Ramazanın 10. Gününde iftar menünüz belli mi? Ramazan ayında ailesiyle güzel bir iftar hazırlığında olanlar ‘bugün ne pişirsem?’ diye araştırmalar yapıyor.

Ramazanın ayının ilk haftasının rehavetinin geçmesi üzerine, iftar menüsü hazırlama yoğunlukları da başladı. Ramazan ayının ilk günleri heyecanı ile tatlısından çorbasına kadar bir menü hazırlanır. Bizde sizler için 10. Gün İftar menüsünü hazırladık.

10. Gün İftar menüsü;
Anadolu Çorbası

Alinazik

Mücver

Şekerpare

Anadolu Çorbası; Lezzetli ve pratik yapımıyla iftar sofralarınıza bir yenilik getiriyoruz. Başlangıçta Anadolu Çorbasıyla eski Ramazanları yaşayacaksınız...

Malzemeler;

2 yemek kaşığı kırmızı mercimek

3 yemek kaşığı yeşil mercimek

2yemek kaşığı pirinç

2 yemek kaşığı bulgur

1,5 litre su

Terbiyesi için;

1 su bardağı yoğurt

1 yumurta sarısı

2 yemek kaşığı un

Sosu için;

1 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı ucuyla karabiber

1,5 tatlı kaşığı kuru nane

Hazırlanışı;

Bakliyatlarımızı yıkayıp, tencereye alalım. Suyunu ilave edip yumuşamaya bırakalım. Yumuşayan bakliyatlarımıza terbiyesi hazırlanır. Yoğurt, yumurta ve unu pürüz kalmayacak şekilde çırpalım. Kaynayan tencereden 1 kepçe alıp terbiyeyle karıştıralım. Hızlıca çırpalım. Ardından tenceremize ilave edip, kaynayana kadar karıştıralım. Sosu için tavaya yağı alalım. Küp küp doğranmış soğanı ilave edip pembeleşsene kadar kavuralım. Baharatları ilave edip 2 dakika kızdırıp, tencereye ekleyelim. Sıcak servis edelim. 

Alinazik; Ana yemekte sofraların sultanı 'Alinazik Kebabı' iftar sofralarınızı taçlandıracak.

Malzemeler;

50 gram tereyağı veya margarin(3,5 yemek kaşığı)

1 diş sarımsak

250 gram kuşbaşı et (küçük doğranmış)

1 yemek kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı toz kırmızı biber, tuz

Patlıcanlı karışım için:

1 kase yoğurt

3 adet közlenmiş patlıcan

1çay kaşığı tuz

Hazırlanışı;

Tereyağını derin bir tavanın içine alalım. Sarımsağı ilave ederek hafifçe soteleyelim. Ardından minik doğranmış kuşbaşı etleri ekleyerek karıştıralım ve kapağını kapatıp 6-7 dakika kısık ateşte suyunu salıp pişene kadar bırakalım. Piştikten sonra salça, toz kırmızı biber ve tuzu ekleyerek ocaktan alalım. Közlediğimiz patlıcanları kesme tahtasının üzerinde keskin bir bıçak yardımı ile dövelim. İyice ezildikten sonra yoğurtla bir kasenin içinde birleştirelim. Servis tabağının içerisine yoğurtlu patlıcanlı karışımı alalım. Ortasını çukurlaştırarak, hazırladığınız etleri de üzerine yerleştirelim. Sosunu ilave ederek servis edin. 

Mücver; Kolay ve pratik bir tarif olan bu tarifi dakikalar içinde hazırlayıp sofralarınızı taçlandırabilirsiniz.

Mücver Tarifi İçin TIKLAYINIZ...

Şekerpare; Lezzetiyle büyüleyen şekerpareyi bir de bizim tarifimiz ile deneyin. Yanında dondurmayla tatlı bir iftar bitişi için hazır mısınız?

Şekerpare Tarifi İçin TIKLAYINIZ...

İftar vaktinde sevdiklerinizle bir araya gelerek, bu enfes yemekleri paylaşmanın keyfini çıkarın. Şimdiden hayırlı iftarlar…