Prof. Dr. Beyhan Asma

3. Kayseri Gastronomi Günleri...

Prof. Dr. Beyhan Asma

24-26 Ekim tarihlerinde Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde düzenlenecek 3. Kayseri Gastronomi Günleri’nde, ünlü şeflerden yöresel yemek yarışmalarına, çocuk etkinliklerinden gastroshowlara kadar dolu dolu bir program halkımızı bekliyor…

24-26 Ekim tarihleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilecek olan 3. Kayseri Gastronomi Günleri öncesi değerlendirmede bulunan Başkan Büyükkılıç, gastronomi alanında Kayseri’nin sahip olduğu güçlü mirası ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmaya kararlı olduklarını vurgulayarak, “UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Kreatif Şehirler Ağı Ulusal Listesi’nde yer alan şehrimiz, mutfağıyla artık bir dünya markası olma yolunda ilerliyor” dedi. 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Kayseri’miz, sadece sanayide ve ticarette değil, aynı zamanda zengin gastronomi kültürüyle de öne çıkan bir şehirdir. 

Geleneksel mutfağımızın kökleri binlerce yıl öncesine dayanır. Biz de bu kıymetli mirası geleceğe taşımak için çalışıyoruz. 24-25-26 Ekim tarihlerinde üçüncüsünü düzenleyeceğimiz Gastronomi Günleri ile lezzetlerimizi ülkemize ve tüm dünyaya tanıtacağız. Tüm hemşehrilerimizi ve gastronomi tutkunlarını bu büyük buluşmaya davet ediyorum.”Etkinliği tüm halkın sahiplenmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Büyükkılıç, sözlerini şu şekilde tamamladı: “24-26 Ekim tarihlerinde Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde sizleri Kayseri’nin eşsiz lezzetlerini tatmaya, kültürümüzü yaşamaya ve birlikte güzel anılar biriktirmeye davet ediyorum. Bu sadece bir yemek festivali değil; bu, Kayseri’nin ruhunu, kimliğini, değerlerini yansıtan bir buluşmadır.”

Gastronomi turizmi yerel kültürlerin ve geleneklerin korunmasına da katkı sağlaması açısından yerel yemeklerin ve geleneksel pişirme tekniklerinin turistlere  yada yöre halkına tanıtılması, bu kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılmasını desteklemesi anlamında önemlidir.Bacasız sanayi Turizm istihdam yaratır, geliri artırır ve altyapı gelişimini finanse eder. Sosyal ve kültürel faydalar arasında kültürün korunması, yaşam kalitesinin artması ve toplumsal uyum yer alır. Çevresel faydalar arasında turizm gelirleriyle sağlanan koruma çalışmaları da yer almasıdır. Turizmin olumlu sosyal etkileri yaşam kalitesini artırması, toplumsal bağların güçlenmesi ve kamu hizmetlerinin kalitesinin artmasıdır. Turizm bölgesel kalkınmayı sağlarken çevrenin daha estetik hâle gelmesine de yardımcı olabilmektedir. Bu açıdan baktığımızda “ 3.  Kayseri Gastronomi Günleri “ düzenleyen bu projede büyük katkıları olan sayın Bakanımız Dr. Memduh Büyükkılıç’a  ve ekip arkadaşlarına sonsuz teşekkür ederiz… Sayın Başkanımız Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkürü bir borç bilir bütün işlerinin hayırlar, bereketler ve iyiliklerle geçmesini; Cenabı Allah’tan kendilerine sağlık, huzur, gücüne güç katmasını, zor işlerini kolaylaştırmasını canı gönülden dileriz.

Yazarın Diğer Yazıları