Hemen başta söyleyeyim mevcut başkana bir saygısızlık durumu yok, hemen olumsuz algılanmasın.
2019 yılında Erol Bedir’den boşalan kulüp başkanlığına yeni bir isim aranıyordu.
Gazeteci dostum Abdulkadir Paslıoğlu iile birlikte Kayseri Erciyesspor’un efsane Başkanı Ziya Eren ile telefon görüşmesi yapmıştık.
Ziya Eren de, başkanlığın çok zor bir iş olduğunu ve düşünmediğini dile getirmişti, aslında verilen sözlerin yerine getirilmediğini söylemese de biz onu çok iyi biliyoruz.
***
Eğer o zaman Ziya Eren Başkan olsaydı, Kayserispor bambaşka bir yerde olacaktı.
Adamda liderlik, vizyon, tecrübe ve en önemlisi de para var, bazen para olması da bir şey ifade etmiyor, işi bilmedikten sonra…
Kayseri Erciyesspor’da neler yaptıkları ortada, emekleri için teşekkür etmek lazım.
Aradan geçen 6 yıl sonra Ziya Eren şehrin marka değerine destek çıktı, Allah razı olsun.
***
Ziya Eren, oğlu Ahmet Eren’in CEO’luğunu yaptığı Zecorner Gayrimenkul şirketinin ismini Kayserispor’a verdi.
Kayserispor’un yeni sezonki ismi Zecorner Kayserispor oldu.
Keşke ne kadar para verilmiş olduğu da belirtilseydi.
Zaten Kayseri’de bu mantığı anlamak çok zor, şeffaflık demeyelim ama hep gizli tutuluyor, söylense ne olacak sanki.
***
Ziya Eren, eğer 6 yıl önce Kayserispor’un başkanı olsaydı ne Berna Gözbaşı batma durumuna gelmezdi, ne Ali Çamlı ne de Nurettin Açıkalın bu denli zorluklarla karşılaşmazdı.
Ziya Eren, 26 yıllık meslek hayatımdaki en iyi iki başkandan biri, (Zirvede Ahmet Demircioğlu var) belki çok muhabbetimizi olmadı, ama içindeki Kayseri ve futbol sevgisini Nirvana seviyesine çıkararak büyük bir iz bıraktı.
Adam, bundan yaklaşık 10 yıl önce kulüplerin ekonomik durumlarını öngörerek Kayseri Erciyesspor’u A.Ş. olarak kendi bünyesine geçirmeyi talep etti, tek amacı kulüp yok olmasın, ama olmadı.
Eren’in tek şartı da kulüp tesislerinin kendisine verilmesiydi, ancak bu talep karşılık bulmadı.
***
Ziya Eren, o dönem eğer kulüp tesislerini almış olsaydı, Kayseri Erciyesspor efsanesi tarihin tozlu ve karanlık raflarına atılmamış olurdu.
Takımı kesinlikle Avrupa’ya götürürdü ve Kayserispor ile el ele, kol kola başarıdan başarıya koşardı.
Ziya Eren, eğer Kayseri Erciyesspor’u A.Ş yapmış olsaydı, tüm masraflarını kendi üstlenecek ve özellikle belediyelerin ve şehrin yükü hafiflemiş olacaktı.
Ancak, kendisi bu kulübün kapanmaması ve sürdürülebilir yapıya sahip olması için adeta bas bas bağırdı, ancak karşılık görmedi.
***
Ziya Eren, Erciyesspor’dan elini kolunu çekince olan oldu zaten, o güzelim 77 yıllık çınar amatöre kadar düştü ve kapısına kilit vuruldu.
Kulüp tesislerinin yerini görünce insanın içi sızlıyor, hurdalık olmuş, kamelya yapılıyor.
Böyle bir insan neden küstürülür ki, biz Kayseri’de işini düzgün yapanları küstürmek gibi büyük bir özelliğimiz var zaten.
Ama, ‘Bu şehre iki takım fazla’ diyenleri de ne yazık ki göklere çıkardık, adamlar Kayserispor’dan alıkları parayla nerelere sahip oldular herkes çok iyi biliyor.
***
Hasılı kelam çok uzatmaya gerek yok, bu hamur çok su götürür, bundan sebep bari şu saatten sonra Ziya Eren gibi değerli iş insanların kıymetini bilelim.
Kayserispor ya da Erciyes 38 FK için, yani Kayseri sporu için kim ne yapıyorsa Allah razı olsun.
Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak ve kurtarmak adına spordan başka bir çaremiz olmadığını anlamak gerekiyor.
Eğer Ziya Eren gibi futbol aşığı insanları kazanırsak büyük başarı elde ederiz.
***
Miktarını tam bilmiyorum, ama Zecorner’den gelecek ya da gelmiş olan para en azından futbolcuların maaşlarını öderiz diye düşünüyorum.
8-10 tane futbolcu aldık, bunların ve mevcut teknik heyet ve futbolcu grubunun maaşlarını ödemezsek asıl iş o zaman başlıyor, geçen gün ‘Transfer tahtası açılması bir şey ifade etmiyor, kötü günler bizi bekliyor’ tarzında yazdım, ama anlamayanlar olmuş.
Belki bunları dikkat çeken başlıklarla anlatmaya çalışıyoruz, ama okumayan kesimler anlamıyor ya da işine gelmiyor, yorumlar üzerinden akılları sıra eleştiriliyor.
Ziya Eren, gün içinde haberde de belirttiğim gibi destek çıkarak büyük bir tehlikeyi önledi.
***
Bu takıma destek vererek belki bazı futbolcuların boşa düşmesini engelledi, ilerleyen zamanlarda İnşallah Ziya Eren desteğini artırarak sürdürür ve kendisi gibi önemli iş insanlarını da Kayserispor’a kanalize eder.
Böylesi, vizyonu yüksek insanların da başkan olması gerekiyor.
Bugün Nurettin Açıkalın Başkan, dün Ali Çamlı idi, öncesinde de Berna Gözbaşı, dünya işi işte, bir bakarsınız yarın Ziya Eren Başkan olur.
En azından futbolu bilen, basınla ilişkileri yüksek, taraftarın sevdiği, kurumsallığa önem veren ‘ben’ demeyen, havaya girmeyen böyle bir ismi kim istemez ki, diyerek yazıma son veriyorum.