Türkiye lideri Kayseri'de sezon başladı: Gözler bu topraklarda!
Üretimdeki zirvesini kimseye kaptırmayan şehir, yeniden toprağıyla konuşmaya başladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...
Erciyes’in eteklerinde sessizlik yerini sabahın ilk ışıklarıyla başlayan hareketliliğe bıraktı. Traktör sesleri, kumsal toprakta ilerleyen ayak izlerine karıştı. Uzaktan bakıldığında sıradan bir tarla faaliyeti gibi görünse de aslında bu topraklar Türkiye'nin liderliğini taşıyor.
Bir ürün, bir şehir: Kabak çekirdeğinde Kayseri imzası!
Kayseri’de 2025 yılı çerezlik kabak çekirdeği ekim sezonu başladı. Geçtiğimiz yıl 344 bin dekarı aşkın alanda yapılan üretim, 24 bin tona yaklaşarak Türkiye genelinin üçte birini oluşturmuştu. Bu yıl da beklenti yüksek.
Son umut Kabak Çekirdeği
Tomarza, Yeşilhisar ve Develi başta olmak üzere bölgedeki üreticiler, özellikle meyve veriminde yaşanan düşüş sonrası rotasını yeniden kabak çekirdeğine çevirdi. Kalın kenarlı, kolay çitlenen ve yüksek aromalı yapısıyla tüketicide ayrı bir yeri olan bu ürün, Kayseri'nin hem tarım hem de ticaret açısından stratejik gücü olmaya devam ediyor.
Tarım yetkilileri ise kaliteli tohum kullanımı ve uygun sulama teknikleriyle bu sezonun da bereketli geçeceği görüşünde. Tarlalar dolarken, umutlar da yeniden yeşeriyor.

