Talas'ta geleneksel oyunlarla renkli yaz başladı

Talas Belediyesi'nin başlattığı 'Dünden Bugüne Çocuk Oyunları Şenliği', 22 kırsal mahalle ve merkezde çocukları geleneksel oyunlar ve kitaplarla buluşturuyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Talas'ta geleneksel oyunlarla renkli yaz başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Talas Belediyesi’nin 'Dünden Bugüne Çocuk Oyunları Şenliği' adı altında başlattığı organizasyon çocuklara keyifli bir yaz geçirtecek.

Önceki yıllarda hayata geçen ‘Gezici Kütüphane Okuma Şenliği’ ile birleştirilen uygulama ile çocuklar hem eğleniyor hem öğreniyor.

22 kırsal mahallenin yanı sıra Talas'ın merkez noktalarında düzenlenecek etkinliğin ilk adresi Kuruköprü Mahallesi oldu. Her hafta farklı bölgelerde devam edecek şenlikte minikler hem kitap okuyor hem de geleneksel çocuk oyunlarını oynuyor.

Talas'ta geleneksel oyunlarla renkli yaz başladı

Kitap okuma etkinliğinin yanı sıra birbirinden eğlenceli farklı aktivitelerin de yapıldığı uygulamada geleneksel sokak oyunlarından müzikli drama yarışmalarına, kukla gösterilerinden boyama etkinliğine, halat çekme yarışlarından çuval yarışına kadara pek çok eğlenceli aktivite çocuklarla buluşuyor.

‘Teşekkürler başkan amca’

Etkinliğe katılarak eğitici oyunlarla öğrenirken eğlenmenin de keyfini yaşayan çocuklar da Başkan Yalçın’a teşekkürlerini gönderdi. Çok mutlu olduklarını dile getiren çocuklar, mutluluklarını ‘Teşekkürler Başkan Amca’ sözleriyle ifade etti.

Velilerden Başkan Yalçın’a Teşekkür

Gezici kütüphane ve okuma şenliği uygulamasından küçükler kadar büyükler de oldukça memnun kalıyor. Hazırlanan kağıtlara boyama yaparak eğlenen veli Fatma Şahin, ‘Çocukluğuma geri döndüm. Hiç böyle bir şey yaşamamıştım’ derken, bir başka veli Gizem Şahin, ‘Çocuklarım için çocukluğuma geri döndüm’ ifadesini kullanarak, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkürlerini iletti.

Talas'ta geleneksel oyunlarla renkli yaz başladı

Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nda buluşalım

Öte yandan programın ikincisi 31 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00'de Bahçelievler Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda gerçekleştirilecek.