Sucuklu yumurta rekoruna Konya da dahil oldu: Kayseri üzgün…
Geçtiğimiz gün Kayserililerin çok üzüldüğü Afyonkarahisar'ın bin 930 kiloluk sucuklu yumurta rekoruna Konya da dahil oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…
Geçtiğimiz gün Kayseri’nin rekabet halinde olduğu Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen 7. Uluslararası Gastro Afyon Festivali’nde 100 şef 25 metrekarelik dev krom tavada bin 930 kiloluk dev sucuklu yumurta yaparak dünya rekoru kırdı. 2024 yılında Eskişehir’de yapılan festivalin bu yıl dünya rekoruyla Afyonkarahisar’da yapılması, sucuğun anavatanı Kayseri’de üzüntüyle karşılandı, ‘Bizde neden yapılmıyor?’ tartışmalarını da beraberinde getirdi. Kayseri’de sucuklu yumurta tartışmaları sürerken Konya da rekora işte böyle dahil oldu.
Kayseri ve Afyonkarahisar arasında süregelen sucuk ve pastırma rekabeti sürüyor geçtiğimiz Haziran ayında Avrupa Birliği’nden Coğrafi İşaret Tescili alan Afyonkarahisar sucuk ve pastırmasından sonra Afyonkarahisarlılar sucuklu yumurta rekorunu da eline aldı.
Rekor için özel olarak tasarlanan 25 metrekarelik dev krom tava, festival alanına kuruldu. Tava başına geçen 30 usta şef, Afyonkarahisar’ın coğrafi işaretli lezzeti olan 1 ton sucuk ve 15 bin gezen tavuk yumurtasıyla tarihe geçecek bir sucuklu yumurta hazırladı.
Dev tava Konya’da üretildi
Afyon’un bu tarihi başarısına 25 metrelik dev krom tavayı üreterek katkı sunan Konyalı firma yetkilileri de mutluluklarını ifade etti.
