Sivas, Kırıkkale ve Çankırı'yı yenen Kayseri Karması, Isparta yolcusu!
Anadolu Yıldızlar Ligi'nde Sivas, Kırıkkale ve Çankırı'yı yenerek grup birinciliği elde eden sporcular, Ömer Demir antrenörlüğünde Isparta yolcusu! Takımın kentte ses getiren başarısına bir yenisinin eklenmesi için geri sayım başladı. Detaylar haberimizde…
Gençlik ve Spor Bakanlığınca 81 ilde düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) müsabakalarında, Kayseri Karması takım Sivas, Kırıkkale ve Çankırı'yı mağlup ederek grup birincisi oldu. Takım bir sonraki müsabaka için Isparta yolcusu.
Sporcular performansını geliştiriyor
Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Anadolu Yıldızlar Ligi 2025 Sezonunda çeşitli spor dallarında yer alan sporcuların alt yapısına yönelik yaş gruplarında spor faaliyetleri düzenleniyor. Program kapsamında gençlerin performans geliştirmesi, yeteneklilerin daha çok müsabakaya katılmasına imkan sağlanması amaçlanıyor.
Kayserili takım Isparta’da mücadele edecek
Ömer Demir antrenörlüğünde Kayseri karması basketbol takımı Anadolu Yıldızlar Liginde grup 1.si olarak Isparta'ya gitmeye hak kazandı. Takım Çankırı’yı 109-20 mağlup etmiş ardından Sivas’ı 82-50 yendi. Kayseri Karması takım Kırıkkale’yi 112-15 mağlup ederek grup birinciliğine yükseldi.
Gözler 14 Ağustos’ta
Antrenör Ömer Demir, Kayseri Anadolu Haber’e yaptığı açıklamada, Anadolu Yıldızlar Ligi’ne kentteki çeşitli kulüplerden gelen sporcularla Kayseri Karması takımı oluşturduklarını söyledi. Demir, ‘’Bahçeşehir Koleji, Bünyan, Erciyes Koleji ve Volkan Aksoy Spor Kulübü'nden (VASK) seçtiğimiz oyuncular ile Kayseri Karması olarak 14-17 Ağustos'ta Isparta’ya gideceğiz.’’ dedi.
Hedef Türkiye şampiyonu olmak
Gençlik Spor ve Bakanlığı himayesinde Türkiye Basketbol Federasyonu’nun da paydaş olarak yer aldığı organizasyonda yarı finale çıkan Kayseri Karması takım müsabakalardan umutlu.
Demir, ‘İnşallah Isparta’da başarılı olup Türkiye Şampiyonası'nın düzenleneceği Adana ilindeki müsabakalara katılmaya hak kazanacağınız diye umuyorum. Kayseri’yi en iyi şekilde temsil edeceğiz.’ diye konuştu.
