Sabah uyandığınıza değecek bir kahvaltı önerisi - Milföy hamurundan gözleme tarifi!

Hafta sonu kahvaltısı her kesim için oldukça önemlidir. Tüm ailenin bir arada olduğu bu günler de uzun kahvaltı sofraları kurulur. Bizde sabah uyandığınıza değecek bir tarifle geldik. Milföy hamurundan hazırlanan bu gözlemenin tarifinin detayları Kayseri Anadolu Haber'de…

Sabah uyandığınıza değecek bir kahvaltı önerisi - Milföy hamurundan gözleme tarifi!

Tüm ailenin bir arada olduğu hafta sonunda uzun kahvaltı masaları herkesin favorisidir. Hafta sonu kahvaltısına yakışan pratik ve lezzetli bir tarifle geldik: Milföy hamurundan gözleme!

İçini dilediğiniz malzemeyle doldurabilirsiniz. İçine biraz un serpip hamuru merdane yardımıyla genişletip hamuru dikey şeklinde kapatırsanız resmen bir katmer yemiş gibi olacaksınız. Hem gözleme hem de katmer niyetine tüketilen bu enfes börek uyandığınıza değecek! İşte tarifin detayları:

Malzemeler

6 adet milföy yaprağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı un(milföyleri genişletmek için)

İçi için:

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Peynir

Maydanoz 

Hazırlanışı

Milföyleri buzluktan çıkarıp yumuşamasını bekleyelim. Un serpiştirdiğimiz tezgahta merdaneyle hamuru genişletip, üzerine sıvı yağ ile maydaboz serpelim. Ardından peyniri de ekleyip hamuru dikey olacak şekilde kapatalım. Hamuru kapadıktan sonra uçlarına parmaklarınızla bastırarak güzelce kapatın. Isıtıp, yağladığımız tavada arkalı önlü pişirelim. Afiyet olsun!