Ramazan'ın 24. günü iftar menüsü: İftara ne pişirsem?
Ramazan ayı, ev hanımlarına 'İftara ne pişirsem?' telaşını da beraberinde getirdi. Biz de sizler için işinizi kolaylaştıracak menüler hazırladık. 24. gün iftar menüsü için detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…
Peynir helvası
Hep aynı tatlıları yapmaktan sıkılanlar için nefis bir alternatif olan peynir helvası az malzemeden oluşmasıyla da favoriniz olacak. İşte tarifi: Peynir helvası için yarım su bardağından bir parmak fazla şekeri, 2 su bardağı suyun içinde güzelce eritip kenarda bekletelim. Tavaya yağı alıp kısık ateşte 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağını eritelim. Eriyen tereyağının içine irmiği 1su bardağı irmiği koyarak kavuralım. 10-15 dakika rengi çıkana değişene kadar kavurduktan sonra şekerli su karışımını irmiğe ekleyelim. Kaynayana kadar karıştıralım. Kaynayıp şerbetini emmeye başlayan helvaya peyniri tuzsuz dil peynirini ekleyelim. Peynir eriyene kadar karıştıralım. Afiyet olsun…