Pastırma yiyemeyen Kayserili çareyi bunda buldu!

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kayserili vatandaş artan pastırma fiyatlarına çare buldu. Bakın pastırmayı nasıl hazırladı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Pastırma yiyemeyen Kayserili çareyi bunda buldu!

Kayseri’de artan pastırma fiyatlarının ardından vatandaşlarında pastırma tüketimi azaldı. Sosyal medya da paylaşım yapan bir Kayserili bakın pastırmayı nasıl yaptı?

Et fiyatlarına gelen zamlar, elektrik, benzin veya motorine gelen tüm zamlar pastırma fiyatlarının da yükselmesine neden oluyor. Kayseri’nin gözde lezzetlerinden biri olan pastırma fiyatıyla cep yakıyor. Kentte pastırmanın kilogram fiyatı türüne göre değişiklik gösteriyor. Pastırmacılar Çarşısında yapılan fiyat araştırmasına göre Kayseri’de pastırmanın kilosu 1.350 TL’den başlayarak 2 bin 900 TL’ye kadar çıkıyor. Pastırmanın yapıldığı et ve cinsine göre 3 bin TL ve üzerinde de fiyatlara denk gelinebiliyor. 

Kayserililer yiyemiyor!

Kayserililerin en sevdiği yiyeceklerden biri olan pastırma eski dönemlerde de pahalı olsa dahi vatandaşlar 300-400 gram alarak tüketebiliyordu. Günümüzde vatandaşların alım gücünün düşmesi nedeniyle pastırma Kayseri mutfaklarına giremez oldu. Arık pastırma özel davet ve bayramlarda alınan bir besin haline dönüştü.

Pastırma yiyemeyen Kayserili çareyi bunda buldu!

Bir Kayserili çareyi buldu!

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kayserili bir vatandaş, kıyma ve çemenle pastırma hazırladı. Görseli aşağıda sunulan pastırmayı güneşin altında kurumaya bıraktı. Fotoğrafı paylaşan vatandaş açıklama olarak ‘Pastırmaya ekonomik olarak güç yetmeyince! Kıyma ve çamanla evde pastırma yapıyorum’ dedi. 

Pastırma yiyemeyen Kayserili çareyi bunda buldu!